még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

A gyorsulás bajnokai

2021.06.30. / Hírek
A gyorsulás bajnokai

Hitvallásod, hogy egy autó minél gyorsabb, annál jobb? Blogcikkünkben kicsit körbejárjuk a témát. Most tehát bemutatunk autókat, amelyek rendkívül gyorsan érik el a 200 km/h-t.

Ilyenek a svéd Koenigsegg gyártó hiperautói. Például az Agera nyolc másodperc alatt van kétszázon, ennél pedig van gyorsabb Koenigsegg is.

Természetesen egy Ferrari nem hiányozhat a listáról. Az F8 Tributo biturbó V8 motorjának köszönhetően könnyedén tartja a lépést a hiperautókkal.

Hallottál a Nürburgringről? Ez a pálya régen legendás volt a Forma-1-ben, 22 km-es hosszával. A „zöld pokol” mára egy fontos tesztpálya lett, ahol komoly presztízsértékkel bír, hogy ki teljesíti a legjobb időt. A Porsche 918 Spyder az első volt az utcai autók közül, mely 7 perc alatt teljesítette a kört.

A jövő azonban kétségkívül az elektromos autóké. Ilyen a McLaren P1, ahol a 737 lóerős motor teljesítményét egy elektromotor egészíti ki. A McLaren név ráadásul az autósport mellett jól mutat a közúton is. 😉

A Bugatti már régóta a gyorsulás királyának számít. A Veyron 6,7 másodperc alatt gyorsul kétszázra, végsebessége pedig simán 400 felett van. A leggyorsabb azonban mégiscsak a Chiron, mely a súlycsökkentett Sport gyorsul 200-ig a legjobban, 6,1 másodperces ideje jelenleg a legjobb a sorozatgyártású autók mezőnyében.

Ezeknél az autóknál rendkívül fontos, hogy jó minőségű motorolajjal működjenek. Természetesen a hétköznapi autókba is kiváló minőségű kenőanyagot kell önteni, hiszen nem csak a sportautók igénylik a törődést

Szerezd be minőségi, megbízható motorolajodat tőlünk. Válaszd a Favorit és Midland termékeket: www.favorit.hu !


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Érdekességek a Forma-1 világából

Szereted a Formula-1-et? Azok közé a fanatikus rajongók közé tartozol, akik akár hajnalban is felkelnek egy tengerentúli futam kedvéért, ráadásul több ajándéktárggyal is rendelkeznek kedvenc csapatukról vagy pilótájukról? Akkor ez a blogcikk neked szól, ugyanis érdekességeket hoztunk el neked az autózás királykategóriájának világáról.

Elolvasom
Tippek

Fekete motorolaj - baj vagy sem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Események

Ilyen volt az AMTS 2021-ben

Szeretsz autós rendezvényekre, vagy pályanapokra járni? Ezeknek a rendezvényeknek az egyik legjelesebb képviselője az AMTS, azaz az Autó Motor Tuning Show, melyre már határon túlról is érkeznek olyanok, akik szeretnék megmutatni átalakított kocsijukat.

Elolvasom
Tippek

Állj készen a sötét estékre

Itt van a tél, itt van újra…Vártad már, vagy végtelenül szerelmes vagy a nyárba? Akárhogy is, a hideg évszak elérkezett, ez pedig egyet jelent a korai sötétedés közeledtével. Ilyenkor kiemelt fontosságú az, hogy biztonságosan vezess az utakon. Ehhez a megfelelő műszaki felkészültség mellett elengedhetetlen az is, hogy megfelelő állapotban legyenek a fényszórók autódon.

Elolvasom
Tippek

Állj készen a műszaki vizsgára

Te mikor voltál legutóbb műszaki vizsgán? Na és mikor esedékes a legközelebbi? Sokan hajlamosak megfeledkezni erről, vagy egyenesen elbliccelni, pedig nem csak egy kötelezően letudandó rossz dologról beszélünk, hanem olyan tevékenységről, mely az életedet is megvédheti.

Elolvasom
Hírek

Biztos, hogy kell chiptuning az autódnak?

Te tudod, hogy mi az a chiptuning? Ez egy olyan módszer, mely révén meg tudod növelni az autód teljesítményét. Ilyenkor egy ezzel foglalkozó szakember „megbuherálja” a motorvezérlő egység, vagy röviden ECU programját, így el tudod érni, hogy a motor magasabb szinten működjön. Azonban biztos, hogy jót tesz ez a kocsinak?

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen