még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

A gyorsulás bajnokai

2021.06.30. / Hírek
A gyorsulás bajnokai

Hitvallásod, hogy egy autó minél gyorsabb, annál jobb? Blogcikkünkben kicsit körbejárjuk a témát. Most tehát bemutatunk autókat, amelyek rendkívül gyorsan érik el a 200 km/h-t.

Ilyenek a svéd Koenigsegg gyártó hiperautói. Például az Agera nyolc másodperc alatt van kétszázon, ennél pedig van gyorsabb Koenigsegg is.

Természetesen egy Ferrari nem hiányozhat a listáról. Az F8 Tributo biturbó V8 motorjának köszönhetően könnyedén tartja a lépést a hiperautókkal.

Hallottál a Nürburgringről? Ez a pálya régen legendás volt a Forma-1-ben, 22 km-es hosszával. A „zöld pokol” mára egy fontos tesztpálya lett, ahol komoly presztízsértékkel bír, hogy ki teljesíti a legjobb időt. A Porsche 918 Spyder az első volt az utcai autók közül, mely 7 perc alatt teljesítette a kört.

A jövő azonban kétségkívül az elektromos autóké. Ilyen a McLaren P1, ahol a 737 lóerős motor teljesítményét egy elektromotor egészíti ki. A McLaren név ráadásul az autósport mellett jól mutat a közúton is. 😉

A Bugatti már régóta a gyorsulás királyának számít. A Veyron 6,7 másodperc alatt gyorsul kétszázra, végsebessége pedig simán 400 felett van. A leggyorsabb azonban mégiscsak a Chiron, mely a súlycsökkentett Sport gyorsul 200-ig a legjobban, 6,1 másodperces ideje jelenleg a legjobb a sorozatgyártású autók mezőnyében.

Ezeknél az autóknál rendkívül fontos, hogy jó minőségű motorolajjal működjenek. Természetesen a hétköznapi autókba is kiváló minőségű kenőanyagot kell önteni, hiszen nem csak a sportautók igénylik a törődést

Szerezd be minőségi, megbízható motorolajodat tőlünk. Válaszd a Favorit és Midland termékeket: www.favorit.hu !


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Biztos, hogy kell chiptuning az autódnak?

Te tudod, hogy mi az a chiptuning? Ez egy olyan módszer, mely révén meg tudod növelni az autód teljesítményét. Ilyenkor egy ezzel foglalkozó szakember „megbuherálja” a motorvezérlő egység, vagy röviden ECU programját, így el tudod érni, hogy a motor magasabb szinten működjön. Azonban biztos, hogy jót tesz ez a kocsinak?

Elolvasom
Hírek

A legmegbízhatóbb motorkerékpár márkák

A benzingőz szerelmese vagy, azonban négy helyett inkább két keréken érzed komfortosan magad az utakon? Akkor mostani blogcikkünk neked szól, ugyanis azokat a motorkerékpár márkákat listázzuk ki számodra, melyek híresek a megbízhatóságukról.

Elolvasom
Hírek

A gyorsulás bajnokai

Hitvallásod, hogy egy autó minél gyorsabb, annál jobb? Blogcikkünkben kicsit körbejárjuk a témát. Most tehát bemutatunk autókat, amelyek rendkívül gyorsan érik el a 200 km/h-t.

Elolvasom
Tippek

A fék és a leggyakoribb hibái

Lassan járj, tovább érsz… Ez a mondás közhelyesnek hangozhat, azonban tagadhatatlanul igaz. Régen egy Pirelli reklámban szerepelt a szlogen, hogy „mit ér az erő, ha nem uralod”. Ez a gumik mellett vonatkozik a nagy teljesítményű, szupergyors sportkocsikra is, ahol hiába a sebesség, ha a sofőr nem tudja kezelni az autóban rejlő erőt és sebességet. Ehhez elengedhetetlenek a kiválóan működő fékek. Tudd meg cikkünkből, hogy mik a legjellemzőbb fékhibák, és azt is, hogyan tudsz tenni ellene.

Elolvasom
Tippek

Szintetikus vagy ásványi – melyiket válaszd?

A Te autódban jelenleg milyen kenőanyag van? Ásványi vagy szintetikus olajat használsz inkább? Na és azt tudod, mi a különbség a kettő között? Ebből a blogcikkből mindent megtudsz róluk…

Elolvasom
Tippek

Ezért ne feledkezz meg a fékfolyadék cseréjéről

Szerinted melyik a leghasznosabb alkatrész egy gépjárműben? Sokan mondanák a motort, de bizonyára elhangoznának a kerekek is. De mi a helyzet a fékekkel?

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen