még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

2023.01.26. / Hírek
Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Az évszakváltás

Kicsit hadd cikizzük tovább az idén gyakorlatilag elmaradt telet. Szóval amíg a tél elmaradhat (a tavalyi is az ideihez hasonló volt, szinte egyszer sem volt hó, és különösebben hideg sem) a tavasz sohasem fog: egyrészt azért, mert szimbolikus másrészt olyan hazánkban még nem volt, hogy hirtelen a tél után nyár lett. Szóval tételezzük fel, hogy idén is lesz tavasz. Nézzük, hogyan kell felkészíteni az autódat.

5: Alapos tisztítás

Az lehet, hogy nem kellett 40 centis hóban vagy ónos esőben használnod idén az autót, ettől még az aszfalt romlott, porzott, biztos, hogy itt-ott sószóróval szórták, szóval egy alapos (az alvázmosást is tartalmazó) külső és belső mosás indokolt. Így megszabadulsz a sómaradványoktól és az egyéb téli kosztól.

4: Gumicsere

Nyilvánvaló, hogy hamarosan vissza kell cserélned a gumidat nyárira. A nyári gumi összetétele más, mint a télié, nyáron jobban kormányozható vele az autó és jobban tapad. Az a helyzet, hogy ez nem kötelező, olyan gumival jársz amilyennel akarsz: ez a te felelősséged. De egy esetleges balesetnél ez az első, amit megnéznek.

3: Szemrevételezd a kocsidat

Nem tudtunk jobb szót írni mert tényleg ez a feladat. Alaposan nézd meg az autódat, járd körbe és keress hibákat. Ha van (kőfelverődés, vagy egy eddig ismeretlen horpadás, kezdődő rozsda) menj elé a gondnak és old meg. Ugyanígy nézd meg a lámpákat.

2: A kedvencünk a folyadékcserék

Persze, ha még van használd el a téli ablakmosót, de válts mihamarabb nyárira, gondold át kell-e olajat cserélni vagy fékfolyadékot az autódban. Ezek a legfontosabbak, de akár mindent ellenőriztethetsz, ha elviszed az autót egy tavaszi átvizsgálásra.

1: Ablaktörlő, légszűrő, fékek, lámpák

Mind-mind ellenőrizned érdemes és kell is. Ha mindent rendben találsz az szupert, már csak magadat kell tavaszi üzemmódba állítanod: átállítani az ülést, megnézni, hogy a csomagtartóban ott vannak-e a tavasszal fontos kiegészítők (például extra víz, 1-2 szelet csoki, extra szélvédőmosó, a kötelező felszerelések) és ha igen készen vagy.

Ha a tavaszi ellenőrzéshez bármilyen folyadékra, polírozó eszközre van szükséged kattints: https://www.favorit.hu/

Vagy ide: https://www.favorit.hu/olajbazis


Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen