még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

2023.01.18. / Hírek
Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

A múlt nagy változásai

Ahogy az iparág kilábalt a világjárvány okozta leállásokból, a gyártók és a felhasználók is „újra keresni kezdték a helyüket”. Nem csoda az egész világon sok minden megváltozott, és néhány dolog nem úgy fog fejlődni, ahogy azt a hagyományos gondolkodás szerint gondolnánk. Egyébként különös, hogy az autóipar történetében a figyelemre méltó mérföldkövek általában egy egy hasonló időszak után következtek be. De mit várhatunk most?

Egyre több lesz az elektromos autó

Ez egy különleges időutazás a múltba, hiszen az első autók is elektromosok voltak, de az iparági szakértők szerint ez a jövő. Ennek nem csak a jól ismert környezetterhelés csökkentése az oka hanem az, hogy az országok – hatalmas kedvezményekkel, támogatásokkal, ingyen töltéssel és parkolással – is efelé terelnek minket.

Szuper év lesz a szervizeknek

Persze ez nem feltétlen jó neked, de sajnos logikus. Biztos tudod, hogy alig-alig van autó készleten, vannak modellek, amelyekre akár ½-1 évet is várni kell. Ez azt jelenti, hogy öregszik a járműpark, „előjönnek a gondok” megnő a szervizigény. A kereskedők a járművek szervizeléséből jelentős nyereségre tesznek szert. A növekedés várhatóan segít ellensúlyozni az értékesítés és a finanszírozási lehetőségek esetleges csökkenését.

Visszatért a készpénzes fizetés kora

A magas kamatok és az infláció miatt a járművásárlás sokkal nagyobb kihívást jelent az átlagos vásárlók számára, és kihat a tehetősebb vásárlók pénzügyeire is. Ezek a feltételek várhatóan arra késztetik azokat, akiknek van készpénzük a járművásárláshoz, hogy finanszírozás nélkül vásárolják meg azt. Ezzel sokat nyernek.

Csökken a használt autók ára

De ez meg hogyan? – kérdezheted. Hiszen nincs autó, az emberek autót akarnak venni és egy jó állapotú használt autó ma már lehet, hogy többet ér mint 2 éve. Nos azért, mert a használt járművek árai a koronavírus-járvány első két évében az egekbe szöktek, mivel az új személygépkocsik és teherautók elérhetősége alacsony volt. A nagykereskedelmi árképzés 2022 januárjában érte el a csúcsot. Tavaly 14,9%-kal csökkent, és az év végéig további 4,3%-os csökkenés várható azonban a használtautó áraiban.

A flottákra koncentrálnak a kereskedők

Eddig ez nem így volt: a kereskedőknek jobban megérte az átlagembert kiszolgálni, de ma már ez nem feltétlenül igaz. Az autógyártók az elmúlt évek alacsony készletei közepette a fogyasztóknak történő jövedelmezőbb értékesítést helyezték előtérbe. Mivel azonban a fogyasztói kereslet várhatóan csökkenni fog, a gyártók a flottaértékesítés felé fordulnak, hogy betöltsék ezt a keresleti űrt.

Egyre másra jönnek az új modellek

Nem nehéz megjósolni, hogy 2023-2024 között eddig szinte soha nem látott ütemben érkeznek az újabbnál újabb modellek, melyekkel megpróbálják a kielégíthetetlen igényt kielégíteni.

Persze emellett folytatódik az a trend, hogy egyre innovatívabbak, egyre biztonságosabbak és egyre több és több elektronikával készülnek és jelennek meg az autók: lenyűgöző újdonságokra azonban idén nem kell várni hiszen alig győzik gyártani a már előrendelt autókat a gyárak.

Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen