még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

A legkiválóbb városi terepjárók nyomában

2021.06.17. / Hírek
A legkiválóbb városi terepjárók nyomában

Nagyon népszerűek napjainkban a városi terepjárók, vagy népszerűbb nevükön az SUV-k. Ezek a strapabíró, nagyméretű járművek már látványra is mutatósak és tekintélyt parancsolóak, valamint rengeteg cucc elfér bennük. A legtöbb gyártó bővelkedik ezekben a típusokban, melyekhez természetesen szintén találsz minőségi Favorit és Midland kenőanyagot nálunk.

Elsőként viszont tekintsük át, mit is értünk SUV alatt. Ez a Sports Utility Vehicle, a sport-szabadidőautó rövidítése. Ezeknek a modelleknek a térhódítása megkérdőjelezhetetlen. Némileg bonyolítja a helyzetet azonban a crossover típusok létezése. A crossover a stílusok keveréke – hagyományos SUV-nak néz ki, de összkerékhajtás helyett általában csak kétkerékhajtású, emiatt talán jobban hasonlít egy átlagos autóra.

Érdekesség, hogy a kilencvenes években ezek a terepjárók inkább státuszszimbólumnak számítottak, ekkor a nagy ego párosult nagy autóval. Azonban az előnyök hamar az egyik kedvenc autóvá változtatták az SUV-ket. Ilyen előnyök a magas üléspozíció, a tágas, rugalmas tér, valamint az egyedi stílus és a fejlett motortechnika.

Na de mi is okozza a nagy hype-ot a városi terepjárók körül?

Egyrészt nagyfokú biztonságot, rugalmasságot és fejlett technológiákat kínálnak. Az SUV modellek sikerének titka emellett talán az, hogy sokan ezt az autót egy vonzó, szabad életstílushoz kötik.

Egy SUV-val képes leszel alkalmanként letérni az útról, és bejárni a természet járatlan területeit, ezzel pedig részesülni az erdő nyújtotta szépségekből. A környezetvédők szemét régebben szúrták ezek a „monstrumok”, azonban manapság, engedve a trendeknek már léteznek környezetbarát, elektromos változatok is ezekből a típusokból.

Ilyen városi SUV-val rendelkezel? Szerezd be hozzá kenőanyagod webáruházunkból, mi pedig gondoskodunk arról, hogy még sokáig örömöd lelhesd hűséges terepjáródban: www.favorit.hu!


Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen