még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

A legmegbízhatóbb motorkerékpár márkák

2021.06.30. / Hírek
A legmegbízhatóbb motorkerékpár márkák

A benzingőz szerelmese vagy, azonban négy helyett inkább két keréken érzed komfortosan magad az utakon? Akkor mostani blogcikkünk neked szól, ugyanis azokat a motorkerékpár márkákat listázzuk ki számodra, melyek híresek a megbízhatóságukról.

A motorozás ugyanis alapból egy veszélyes üzem, ezt pedig nem célszerű tetézni egy olyan típussal, mely magában hordozza a mechanikai hiba esélyét. Éppen ezért érdemes olyan típust beszerezned, amely vélhetően hosszú évekig hűségesen szolgál majd téged, évről évre, vagy, ahogy a motorosok esetében gyakori, szezonról szezonra.

Egy tavalyi kutatás szerint 2020-ban a japán Yamaha volt a legmegbízhatóbb márka. Ezt a felmérést a Consumer Reportsnak köszönhetjük. A Yamaha cég mindig is híres volt arról, hogy több iparágban is kiemelkedőt nyújt, gondoljunk csak például motorcsónakjaikra és hajóikra, nem véletlen tehát, hogy mindezt a tapasztalatot kamatoztatni képesek a motorkerékpárok gyártása során is.

Akárcsak örök riválisuk, a Honda, mely pedig az autóiparból hoz sok hasznos tapasztalatot. A japán autókra és motorokra egyébként is jellemző az elnyűhetetlenség, híresen strapabírónak emlegetik például a Suzuki autókat. Nincs ez másképp a motorjaik esetén sem, valamint a népszerű japán márkákhoz nyugodtan vehetjük a Kawasakit is. Neked melyik a kedvenced a „négy nagy” közül?

Azonban van élet a felkelő Nap országán túl is. A megbízhatósági vizsgálatok ennek megfelelően természetesen kitértek az európai, valamint tengerentúli típusokra is. A nem japán márkák közül megbízhatónak ítélték a patinás amerikai Harley-Davidsont, a brit Triumph-ot, az amerikai Indiant, az osztrák KTM-et és az olasz Ducatit. Egy motorrajongónak ezek a márkák hallatán bizonyára hevesebben kezd verni a szíve. Te is köztük vagy? 

Azonban hiába megbízható a márka, mivel maga a motorod akkor lesz igazán strapabíró, ha odafigyelsz a karbantartására. Ebbe beletartozik a megfelelő olajok használata, valamint a tisztítás is.

Válassz minőségi Favorit és Midland kenőanyagokat motorkerékpárodhoz: www.favorit.hu!


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Biztos, hogy kell chiptuning az autódnak?

Te tudod, hogy mi az a chiptuning? Ez egy olyan módszer, mely révén meg tudod növelni az autód teljesítményét. Ilyenkor egy ezzel foglalkozó szakember „megbuherálja” a motorvezérlő egység, vagy röviden ECU programját, így el tudod érni, hogy a motor magasabb szinten működjön. Azonban biztos, hogy jót tesz ez a kocsinak?

Elolvasom
Hírek

A legmegbízhatóbb motorkerékpár márkák

A benzingőz szerelmese vagy, azonban négy helyett inkább két keréken érzed komfortosan magad az utakon? Akkor mostani blogcikkünk neked szól, ugyanis azokat a motorkerékpár márkákat listázzuk ki számodra, melyek híresek a megbízhatóságukról.

Elolvasom
Hírek

A gyorsulás bajnokai

Hitvallásod, hogy egy autó minél gyorsabb, annál jobb? Blogcikkünkben kicsit körbejárjuk a témát. Most tehát bemutatunk autókat, amelyek rendkívül gyorsan érik el a 200 km/h-t.

Elolvasom
Tippek

A fék és a leggyakoribb hibái

Lassan járj, tovább érsz… Ez a mondás közhelyesnek hangozhat, azonban tagadhatatlanul igaz. Régen egy Pirelli reklámban szerepelt a szlogen, hogy „mit ér az erő, ha nem uralod”. Ez a gumik mellett vonatkozik a nagy teljesítményű, szupergyors sportkocsikra is, ahol hiába a sebesség, ha a sofőr nem tudja kezelni az autóban rejlő erőt és sebességet. Ehhez elengedhetetlenek a kiválóan működő fékek. Tudd meg cikkünkből, hogy mik a legjellemzőbb fékhibák, és azt is, hogyan tudsz tenni ellene.

Elolvasom
Tippek

Szintetikus vagy ásványi – melyiket válaszd?

A Te autódban jelenleg milyen kenőanyag van? Ásványi vagy szintetikus olajat használsz inkább? Na és azt tudod, mi a különbség a kettő között? Ebből a blogcikkből mindent megtudsz róluk…

Elolvasom
Tippek

Ezért ne feledkezz meg a fékfolyadék cseréjéről

Szerinted melyik a leghasznosabb alkatrész egy gépjárműben? Sokan mondanák a motort, de bizonyára elhangoznának a kerekek is. De mi a helyzet a fékekkel?

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen