még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

A legmegbízhatóbb motorkerékpár márkák

2021.06.30. / Hírek
A legmegbízhatóbb motorkerékpár márkák

A benzingőz szerelmese vagy, azonban négy helyett inkább két keréken érzed komfortosan magad az utakon? Akkor mostani blogcikkünk neked szól, ugyanis azokat a motorkerékpár márkákat listázzuk ki számodra, melyek híresek a megbízhatóságukról.

A motorozás ugyanis alapból egy veszélyes üzem, ezt pedig nem célszerű tetézni egy olyan típussal, mely magában hordozza a mechanikai hiba esélyét. Éppen ezért érdemes olyan típust beszerezned, amely vélhetően hosszú évekig hűségesen szolgál majd téged, évről évre, vagy, ahogy a motorosok esetében gyakori, szezonról szezonra.

Egy tavalyi kutatás szerint 2020-ban a japán Yamaha volt a legmegbízhatóbb márka. Ezt a felmérést a Consumer Reportsnak köszönhetjük. A Yamaha cég mindig is híres volt arról, hogy több iparágban is kiemelkedőt nyújt, gondoljunk csak például motorcsónakjaikra és hajóikra, nem véletlen tehát, hogy mindezt a tapasztalatot kamatoztatni képesek a motorkerékpárok gyártása során is.

Akárcsak örök riválisuk, a Honda, mely pedig az autóiparból hoz sok hasznos tapasztalatot. A japán autókra és motorokra egyébként is jellemző az elnyűhetetlenség, híresen strapabírónak emlegetik például a Suzuki autókat. Nincs ez másképp a motorjaik esetén sem, valamint a népszerű japán márkákhoz nyugodtan vehetjük a Kawasakit is. Neked melyik a kedvenced a „négy nagy” közül?

Azonban van élet a felkelő Nap országán túl is. A megbízhatósági vizsgálatok ennek megfelelően természetesen kitértek az európai, valamint tengerentúli típusokra is. A nem japán márkák közül megbízhatónak ítélték a patinás amerikai Harley-Davidsont, a brit Triumph-ot, az amerikai Indiant, az osztrák KTM-et és az olasz Ducatit. Egy motorrajongónak ezek a márkák hallatán bizonyára hevesebben kezd verni a szíve. Te is köztük vagy?

Azonban hiába megbízható a márka, mivel maga a motorod akkor lesz igazán strapabíró, ha odafigyelsz a karbantartására. Ebbe beletartozik a megfelelő olajok használata, valamint a tisztítás is.

Válassz minőségi Favorit és Midland kenőanyagokat motorkerékpárodhoz!


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Érdekességek a Forma-1 világából

Szereted a Formula-1-et? Azok közé a fanatikus rajongók közé tartozol, akik akár hajnalban is felkelnek egy tengerentúli futam kedvéért, ráadásul több ajándéktárggyal is rendelkeznek kedvenc csapatukról vagy pilótájukról? Akkor ez a blogcikk neked szól, ugyanis érdekességeket hoztunk el neked az autózás királykategóriájának világáról.

Elolvasom
Tippek

Fekete motorolaj - baj vagy sem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Események

Ilyen volt az AMTS 2021-ben

Szeretsz autós rendezvényekre, vagy pályanapokra járni? Ezeknek a rendezvényeknek az egyik legjelesebb képviselője az AMTS, azaz az Autó Motor Tuning Show, melyre már határon túlról is érkeznek olyanok, akik szeretnék megmutatni átalakított kocsijukat.

Elolvasom
Tippek

Állj készen a sötét estékre

Itt van a tél, itt van újra…Vártad már, vagy végtelenül szerelmes vagy a nyárba? Akárhogy is, a hideg évszak elérkezett, ez pedig egyet jelent a korai sötétedés közeledtével. Ilyenkor kiemelt fontosságú az, hogy biztonságosan vezess az utakon. Ehhez a megfelelő műszaki felkészültség mellett elengedhetetlen az is, hogy megfelelő állapotban legyenek a fényszórók autódon.

Elolvasom
Tippek

Állj készen a műszaki vizsgára

Te mikor voltál legutóbb műszaki vizsgán? Na és mikor esedékes a legközelebbi? Sokan hajlamosak megfeledkezni erről, vagy egyenesen elbliccelni, pedig nem csak egy kötelezően letudandó rossz dologról beszélünk, hanem olyan tevékenységről, mely az életedet is megvédheti.

Elolvasom
Hírek

Biztos, hogy kell chiptuning az autódnak?

Te tudod, hogy mi az a chiptuning? Ez egy olyan módszer, mely révén meg tudod növelni az autód teljesítményét. Ilyenkor egy ezzel foglalkozó szakember „megbuherálja” a motorvezérlő egység, vagy röviden ECU programját, így el tudod érni, hogy a motor magasabb szinten működjön. Azonban biztos, hogy jót tesz ez a kocsinak?

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen