még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Az év magyar autói

2022.05.30. / Hírek
Az év magyar autói

Az Autós Nagykoalíció – mely a magyarországi autós szakmát fogja össze - immár harmadik éve választja meg a hazai gyártású autók között hirdetett Év autóját, mely 2022-ben a plug in hibrid Audi Q3 Sportback 45 TFSI -e lett.

Az év magyar autója 2022

A díjat összetett szempontrendszer után ítélték oda a győri Audi Q3 Sportback-jének hiszen nem csak az autó menetdinamikai és technikai adatait vették figyelembe, hanem komoly szempont volt a díj odaítélésében a hazai beszállítók aránya, a GDP-hez adott érték és a modell innovációi is. Az Audi Q3 Sportback gyorsulása meggyőző: 7,3 másodperc alatt éri el a 100 kilométer / órás sebességet, a végsebessége 210 km/óra, a fogyasztása alig 1,5-2 liter.

Tarolt a VW csoport

Idén tarolt a VW csoport, hiszen három autója, 3 különböző kategóriában is megkapta az Év Autója címet. A családi autók között a Volkswagen Golf Variant az üzleti autók között a Skoda Octavia e-tec nyert a már fent említett Audin kívül, ami egyértelműen mutatja a VW csoport komoly dominanciáját.

Az Év Zöldautója

Ebben a kategóriában különösen komolyak voltak már az indulás feltételei is: az 50 g/km alatti széndioxid emisszió határ miatt ide szinte csak a plug in hibridek fértek be, amelyek közül a Mini Cooper SE nyert.

Az év magyar autója 2023

Az Év Magyar Autója 2023 versenynek egyébként már megvan a bővített kategória kiosztása. Külön lesz kisautó kategória, családi autó kategória, üzleti autó kategória és szétválasztották a szabadidő autókat is a kis szabadidő-autókra, a közepes-és a nagy szabadidő-autó kategóriára, emellett külön versenyezhetnek a kishaszonjárművek és sportautók. Az egyes kategóriák néhány indulója már megvan (a nevezési határidő augusztus 31, biztos, hogy addig még sok autót neveznek), olyan prominens versenyzőkkel, mint a Skoda Karoq, a Cupra Formentor vagy akár a Volkswagen Taigo.


Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen