még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Bogaras gondok

2022.03.30. / Hírek
Bogaras gondok

Tavasztól a tél elejéig egyetlen autóút alatt, akár több száz bogarat is elüthetsz. Szerencsére ezek egy része a szélvédőre kenődik, azokat pedig a – bogároldós – nyári szélvédőmosóddal eltávolíthatod, de mi legyen azokkal, akik az autó elejére, vagy bármelyik más részére tapadtak? Egyáltalán kell velük foglalkozni? Mi legyen a bogarakkal?

Hajlamosak vagyunk egy kézlegyintéssel elintézni az autónkra kenődött bogarakat, hiszen aprók és jelentéktelennek gondoljuk – akik nem árthatnak az autónak: ez abból is látszik, hogy egyszerűen elkenődnek. De ez nem igaz. Nappal nem csak apró bogarakat, hanem darazsat, szúnyogot, mindenféle fajtájú és méretű legyeket – vagy akár nagyobb cserebogarakat – is eltalálhatunk, este pedig előjönnek az éjjeli bogarak, a lepkék, akik akár már több centisek is lehetnek, gyakran jól hallhatóan koppannak is az üvegen, az autódon.

De mit árthatnak az autónknak azon kívül, hogy nem szép látvány?

Ezt tehetik az autóddal a bogarak

Biztosan láttál már olyan követ, amire évek óta csepereg a víz. A víz (bár folyékony, a kő pedig nagyon kemény) szépen lassan vájatot készít magának a kőben. Éppen ezt teszik a döglött bogarak. Mármint nem vájatokat hoznak létre az autódon, hanem szépen lassan tönkreteszik a fényezést. A különböző rovarok - ha hosszú ideig maradnak a festett felületeken - valójában elkezdhetik oldani, hiszen savakat és kémiai anyagokat tartalmaznak. Rossz hír, hogy ezeket a bogármaradványokat nem fogod tudni eltávolítani egy egyszerű autómosással, gondolj csak a szélvédődre, valamilyen bogároldóra lesz szükséged. (A minimum, amit érdemes megtenned az, hogy minden hosszabb autóút után gyorsan megnézed a bogárhelyzetet és legalább egy alapos nagynyomású mosásra elviszed az autódat, mert azzal legalább letakarítod a bogarak egy részét)

Profi védelem a bogaraktól

Amíg nem találnak fel valamiféle futurisztikus oldóanyagot, amivel a bogarak távol tarthatók az autódtól, vagy azonnal lecsúsznak róla, egy olyan bogártisztító megoldást kell találni, amelyik egyszerre tisztít kíméletlenül miközben nem okoz kárt az autódban. Van ilyen: a Kenotek anti insect gyorsan feloldja a bogarakat, könnyedén eltávolíthatod vele. Legjobb, ha ezt egy autómosás előtt teszed (szgorúan lehűtött, nedves felületen) és utána gyorsan nagy nyomású mosóval eltávolítod a bogarat, és a Kenotek bogároldótól, így szinte fellélegezhet a kocsid. Sem bogár, sem kemikália nem marad rajta.

Szerezd meg itt: https://www.favorit.hu/termek/kenotek-anti-insect-1l-kantiinsect1#leiras


Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen