még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Elképesztő érdekességek az autók világából

2022.04.01. / Hírek
Elképesztő érdekességek az autók világából

Imádod az autókat és a benzingőz világát? Mai blogcikkünkben hoztunk Neked néhány érdekességet a gépkocsik izgalmas és érdekfeszítő világából, tarts velünk Te is…

  • Tudtad, hogy az ötvenes években a kenőanyagok állati eredetű alapanyagot is tartalmaztak? Bizony, anno bálnaolajat használtak az automata-váltó olaj gyártása során, melynek végül az Egyesült Államokban 1973-ban bevezetett, veszélyeztetett fajokról szóló törvény vetett véget.
  • Ismered a Volkswagen Bogarat? Ez a bohókás formájú, aranyos kocsi majdnem a dallamos „Kraft durch Freude Wagen” nevet kapta, egyenesen Adolf Hitlertől. Ez az „Örömben az erő” szervezet kirándulásokat és táborokat szervezett a német fiataloknak, ide pedig abszolút illett a barátságos kisautó imázsa. A Volkswagen a háború után azonban végül a Bogár elnevezés mellett döntött, a többi pedig már történelem. Ezt a típust a legtöbben a „Herbie” filmekből ismerik, a típus pedig később még új verziót is kapott.
  • Gyakran cseréled autódat? Vagy hosszú évek óta ugyanazt a verdát nyúzod? Biztosan nem vagy annyira elhivatott, mint egy massachusettsi férfi, aki több, mint 80 évig vezette ugyanazt a Rolls Royce Roadstert.

Rolls Royce Roadster 80 évig használva

  • Elkötelezett híve vagy a környezetvédelemnek? Tudtad, hogy a leginkább újrahasznosított tárgyak közé tartozik a gépkocsi? Ennek oka az európai roncsautó direktíva, mely szigorúan szabályozza az autók újrahasznosítását, immáron öt éve például egy autó szerkezeti anyagmennyiségének minimum 95%-át újra kell hasznosítani.
  • Szerinted ki a Tesla alapítója? Száz emberből 99 vágná rá Elon Musk nevét, azonban ő csupán 2004-ben, egy évvel később szállt be a bizniszbe, ahol 2007 óta számít vezetőnek. Neked mi a véleményed a Tesláról?
  • Tudtad, hogy az Opel típusokban el van rejtve egy cápa? Az ötletet anno az egyik dizájner gyermeke adta, mely a formatervezőnek is tetszett, szóval mindegyik Opel első terébe belerajzolt egy cápafigurát.

Te tudtad ezen érdekességek valamelyikét? Ha Te is szeretnéd például 80 évig ugyanazt a kocsit vezetni, akkor tartsd karban rendszeresen, és ápold minőségi kenőanyagokkal és termékekkel. Nézz szét oldalunkon

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen