még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Ettől lesz megbízható az autó

2022.06.29. / Hírek
Ettől lesz megbízható az autó

Minden valamirevaló autós szaklap és portál rengeteg cikket ír arról, hogy melyek a megbízható autók. Időről időre még valamilyen szempontrendszert vizsgálva listák is készülnek, ezzel is segítve a megfelelő autó kiválasztását. De melyek azok a fő jellemzők, amitől egy autó megbízható lesz?

Mit jelent a megbízható autó?

Nincs egységes szempont- és értékelési rendszer, ezért minden lista inkább a tapasztalatainkra, mint egzakt és mért eredményekre hagyatkozva készül. Még a mértéktartónak mondott brit Auto Express is kizárólag a vásárlói visszajelzések és vélemények alapján készíti el évről évre a megbízható autók sorrendjét. De mitől lesz egy autó megbízható? És honnan tudod, hogy az-e?

Innen tudod, hogy megbízhat-e az autód

Léteznek különböző vevőelégedettségi felmérések, ezeket általában – autógyártótól független – közvéleménykutató cégek kérdőívei és értékelései alapján állítják össze. Ha beszélsz angolul jó kiindulópont lehet a J.D.Power oldal, ahol az autók kettő mérőszám szerint is ellenőrizhetőek: az első évben és az első 3 évben tapasztalt, előjött és mért hibák szerint sorrendben találod őket. (Itt találod az oldalt: https://www.jdpower.com/) Viszont nem segítenek a 10 napos autók és a 10 éves autók esetében sem.

Emellett érdemes különböző internetes fórumokat követned, ott az autótulajdonosok értékelhetik a kocsijukat és elmondják a véleményüket. Megoldás, ha beszélsz egy szerelővel, neki nagy tapasztalata van abban, hogy milyen autókat hoznak hozzá és azoknak milyen hibái vannak.

Pro tipp: ha egy adott márka érdekel (például a Ford Focus) egyszerűen keress rá az interneten. Itt arra kell figyelned, hogy mennyire mérvadó az oldal, amit olvasol.

Persze attól, hogy az internetes fórumokon, a szerelő szerint és a különböző listák szerint a választott autód megbízható, attól még lehet, hogy te egy rosszat fogsz ki, és akár fordítva: az internet népe rosszallja, de neked egy hibátlan és tökéletes jut.

Most már mindent tudunk arról, hogyan tudhatod meg, hogy egy autó megbízható-e, de mit jelent a megbízhatóság? Mikor mondjuk egy autóra, hogy megbízható?

Ettől megbízható egy autó

Egy autó mindenkinek másért megbízható. Valakinek azért, mert kiviszi a világból, másnak azért, mert 10 éve mindig elindul, valakinek pedig azért, mert sosem romlik el.

Számtalan fórumot és rengeteg listát megvizsgálva azt látjuk, hogy a vásárlók szerint a legmegbízhatóbb autók úttartása jó, kifejezetten biztonságosak, keveset fogyasztanak, sok kényelmi és vezetést segítő funkciójuk van, és az is fontos, hogy az előző széria hibáit kiküszöböljék.

Egyszerűbben fogalmazva: akkor gondolunk egy autót megbízhatónak, ha a szokásos javításokon (olajcsere, fékezés, gumiabroncsok) kívül másra nincs szüksége ahhoz, hogy hibamentesen működjen. A megbízhatatlan autó pedig az amelyik számtalan hibát produkál a legnagyobb törődés mellett is.


Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen