még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Ezért kell Neked téli szélvédőmosó

2022.11.20. / Hírek
Ezért kell Neked téli szélvédőmosó

Olyan életet élsz, ahol a december az egyik legmozgalmasabb időszak? Vannak, akik ilyenkor sem állnak le, hanem sűrűn pattannak autóba, és járják az utakat. Ehhez azonban egy tökéletesen felkészített gépjárműre van szükség. Ebben pedig a műszaki felszereltség mellett a tájékozódás és láthatóság is beletartozik.

Látni és látszani, tartja a mondás. Ehhez azonban kell a makulátlan szélvédő, melyet téli szélvédőmosó folyadékkal tudsz elérni. Fontos, hogy nem tudod ugyanazt a szélvédőmosót használni télen, mint amit nyáron. A nyári szélvédőmosó nem megfelelő ilyenkor, mert a fagyásgátlása csak maximum -4°C-ig hatékony.

De miért is jó a téli szélvédőmosó? Először is azért, mert feloldja a jeget és a zúzmarát, így tehát jó segítségül szolgál majd azokon a reggeleken, amikor jégpáncél borítja az autódat. Azonban a megelőzésben is segít, hiszen kémiai összetételének köszönhetően megakadályozza az üvegfelületek gyors újrajegesedését.

Ezzel máris sokkal javul a vezetési élmény, hiszen innentől garantáltan növeli az autózás biztonságát. Továbbá a magas alkoholtartalmának köszönhetően hatékonyan tisztítja le a szennyeződéseket, káros anyagokat is. Ez azért jó, mert sima víz esetén sosem tudod, hogy milyen kemény, és így könnyen kirakódik a szélvédőn, illetve a csöveken, mely dugulást okoz.

A cserét a téli gumira való váltással együtt érdemes megejtened, tehát amikor a hőmérséklet tartósan +7 fok alá emelkedik. Érdemes kispriccelned teljesen a nyári folyadékot a csere előtt, a maximális hatékonyság érdekében. Legtöbb esetben a téli folyadék egyébként kék színű, ellentétben a nyárival, ami sárga, narancs, vagy zöld árnyalattal bír.

Az optimális hatás eléréséhez továbbá érdemes lecserélned az ablaktörlő lapátokat is, az autód téli felkészítése során. De ne csupán a külsőségeken változtass, hanem a kocsidban rejlő olajokat és folyadékokat is cseréld le az évszaknak megfelelő anyagokra.

Ebben tudunk segítséget nyújtani, több éves tapasztalatunknak és minőségi termékeinknek köszönhetően. Fordulj kenőanyag webáruházunkhoz bizalommal! 


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen