még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Ezért kell télen a fagyálló

2022.11.15. / Hírek
Ezért kell télen a fagyálló

Gondoltad volna, hogy a hűtőfolyadékra nem csak nyáron van nagy szükség autód erőforrásában? Pedig így igaz, erről ugyanis télen, a hidegben sem szabad megfeledkezned.

A mai autók belsőégésű motorral működnek (az egyre népszerűbb elektromos, valamint hibrid kocsikat most hagyjuk). Korábban gyakori volt a léghűtés, olyan német márkák esetében is, mint például a Volkswagen vagy a Porsche. Azonban manapság már a folyadékhűtés számít trendnek, melynek köszönhetően az üzemidő sokkal tisztább, csendesebb, valamint hatékonyabb lesz.

De mi is a hűtőfolyadék? Sokan tévesen hűtővíznek nevezik mindezt, azonban természetesen nem vízből áll mindez, amit megvásárolsz. Ez egyébként a kenőanyaghoz hasonlóan hűti a motort, azonban a hűtőfolyadéknak a kenés nem feladata, csupán a megfelelő hőfokra lehűtése az erőforrásodnak.

Tehát egy speciálisan adalékolt folyadékról beszélünk, amely a motor alkatrészeinek hőmérséklet-szabályozása mellett biztosítja a hűtőrendszer fém alkatrészeinek korrózióvédelmét is.

Néhány fontos tanács: A hűtőfolyadék fagyvédelmét legalább mínusz 30-35 Celsius-fokig biztosítanod kell. Nagyon lényeges, hogy a fagyálló hűtőfolyadék-koncentrátumokat általában tilos töményen használnod. Egyes termékek ugyanis tömények és ioncserélt- vagy desztillált vízzel kell felhígítani őket, más változatok azonban készre kevertek.

De mi baj történhet, hogyha elmulasztod a folyadék cseréjét? Nos, többek között könnyűfém hűtő esetén (ami régóta egyeduralkodó az autókban) károsodik az alumínium, amennyiben elavult, régi fagyálló hűtőfolyadékot használsz.

Sikerült újat mondanunk? Vagy már rutinszerűen készíted fel autódat? Szerezd be téli autóápolási folyadékaidat tőlünk, és ezzel tedd le a voksot a svájci minőségű, megbízható autóápolási termékek mellett: https://www.favorit.hu/termekeink/teli-termekek#/sorter=images|desc!


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Autóápolás télen, avagy 5 folyadék, amire szükséged lesz

Ahogy a Trónok harcában is megmondták, „közeleg a tél”. Ilyenkor nem szabad félvállról venned az autóápolást, hiszen ezzel tudod biztosítani, hogy a jövőben is gondtalanul, biztonságosan tudj vezetni az utakon. Az ápolásba pedig a minőségi kenőanyagok használata is beletartozik. Mutatunk néhány tippet, miben módosul az olaj, és egyéb folyadékok használata a hideg hónapok során.

Elolvasom
Hírek

Ezért kell Neked téli szélvédőmosó

Olyan életet élsz, ahol a december az egyik legmozgalmasabb időszak? Vannak, akik ilyenkor sem állnak le, hanem sűrűn pattannak autóba, és járják az utakat. Ehhez azonban egy tökéletesen felkészített gépjárműre van szükség. Ebben pedig a műszaki felszereltség mellett a tájékozódás és láthatóság is beletartozik.

Elolvasom
Hírek

Ezért kell télen a fagyálló

Gondoltad volna, hogy a hűtőfolyadékra nem csak nyáron van nagy szükség autód erőforrásában? Pedig így igaz, erről ugyanis télen, a hidegben sem szabad megfeledkezned.

Elolvasom
Hírek

Motortárolás tippek télire

Sajnos beköszöntött a tél, mely a motorozás szerelmeseinek rossz hír, hiszen lássuk be, nem ez a legnagyobb szezonja a két keréken csapatásnak. Sokan ilyenkor el is zárják kedvencüket télire, és majd csak tavasszal veszik elő, hogy újra hódoljanak kedvenc időtöltésüknek. Most arra vonatkozóan osztunk meg néhány tanácsot, hogy miképp tárold motorkerékpárodat télen.

Elolvasom
Hírek

Motorozás télen? Íme néhány tipp, hogy biztonságos legyen mindez

Szenvedélyed a motorozás? Olyannyira, hogy télen sem tudsz lemondani róla? A két keréken száguldás alapból egy veszélyesebb hobbi, különösen igaz ez azonban a havon-jégen „csapatás” során. Néhány tipp betartásával azonban könnyűszerrel el tudod érni, hogy kedvenc időtöltésedet télen is biztonságos körülmények között tudd űzni.

Elolvasom
Hírek

Hasznos ajándék kezdő sofőröknek: autóápolási szett

Friss jogosítvánnyal rendelkezel? Akkor a legjobb helyen jársz, hiszen mostani cikkünkben összeszedtünk Számodra néhány hasznos tippet, ami hasznos lehet egy kezdő sofőrnek, olvass hát tovább…

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen