még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Ezért kell télen a fagyálló

2022.11.15. / Hírek
Ezért kell télen a fagyálló

Gondoltad volna, hogy a hűtőfolyadékra nem csak nyáron van nagy szükség autód erőforrásában? Pedig így igaz, erről ugyanis télen, a hidegben sem szabad megfeledkezned.

A mai autók belsőégésű motorral működnek (az egyre népszerűbb elektromos, valamint hibrid kocsikat most hagyjuk). Korábban gyakori volt a léghűtés, olyan német márkák esetében is, mint például a Volkswagen vagy a Porsche. Azonban manapság már a folyadékhűtés számít trendnek, melynek köszönhetően az üzemidő sokkal tisztább, csendesebb, valamint hatékonyabb lesz.

De mi is a hűtőfolyadék? Sokan tévesen hűtővíznek nevezik mindezt, azonban természetesen nem vízből áll mindez, amit megvásárolsz. Ez egyébként a kenőanyaghoz hasonlóan hűti a motort, azonban a hűtőfolyadéknak a kenés nem feladata, csupán a megfelelő hőfokra lehűtése az erőforrásodnak.

Tehát egy speciálisan adalékolt folyadékról beszélünk, amely a motor alkatrészeinek hőmérséklet-szabályozása mellett biztosítja a hűtőrendszer fém alkatrészeinek korrózióvédelmét is.

Néhány fontos tanács: A hűtőfolyadék fagyvédelmét legalább mínusz 30-35 Celsius-fokig biztosítanod kell. Nagyon lényeges, hogy a fagyálló hűtőfolyadék-koncentrátumokat általában tilos töményen használnod. Egyes termékek ugyanis tömények és ioncserélt- vagy desztillált vízzel kell felhígítani őket, más változatok azonban készre kevertek.

De mi baj történhet, hogyha elmulasztod a folyadék cseréjét? Nos, többek között könnyűfém hűtő esetén (ami régóta egyeduralkodó az autókban) károsodik az alumínium, amennyiben elavult, régi fagyálló hűtőfolyadékot használsz.

Sikerült újat mondanunk? Vagy már rutinszerűen készíted fel autódat? Szerezd be téli autóápolási folyadékaidat tőlünk, és ezzel tedd le a voksot a svájci minőségű, megbízható autóápolási termékek mellett!

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen