még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Ezt az olajat töltsd BMW-be

2022.01.21. / Hírek
Ezt az olajat töltsd BMW-be

Jellegzetes, nem túl csicsás logó, kék-fehér-fekete színekben, melyről azonnal a megbízhatóság és precizitás jut eszébe mindenkinek. Természetesen a BMW-ről van szó, mely bajor márka manapság már jócskán többet jelent, mint csak egy autó…

Ennek a márkának óriási kultusza van Magyarországon, sőt az egész világon. BMW terén nagyjából két irányvonal létezik. Az egyik a klasszikus, E szériában hisz, és vallja, hogy régen még igazi autókat készítettek, akkoriban még minden jobb volt 😊 Ide tartoznak a klasszikus „cápaorrú” BMW modellek például, melyeket szép számmal találsz használt autó portálokon, tuningolt és gyári állapotú változatban egyaránt.

A másik csoportba az új BMW-k tartoznak, gondolunk itt az X szériára a városi terepjárók között, a luxus sportkocsikra, mint az M sorozat, vagy az olyan izgalmas elektromos megoldásokra, mint az i8 sportautó. Ezekkel az újabb BMW-kkel, és vezetőikkel kapcsolatban bizony sztereotípiák is léteznek, bizonyára te is hallottad már a mémet, hogy „a BMW-ben nincsen index” és hasonlók.

Ennek társadalmi gyökere Magyarországon a kilencvenes években rejlik, amikor a kétes hírű „éjszakai alakok” vezették előszeretettel a már bemutatott, akkor a világ hetedik csodájának számító, nyugati luxusautókat. Manapság szerencsére már más a helyzet, és a BMW rajongók most már széles kínálatból tudnak válogatni.

Nagyon fontos azonban, hogy megfelelő kenőanyag használatával ápold kedvenc BMW gépjárműved. Itt azonnal felmerülhet benned a kérdés, hogy „de hát létezik BMW márkájú olaj, nyilván kizárólag az jó bele”, a kérdés azonban nem ennyire egyszerű.

Észben kell tartsd, hogy az olaj gyártója közel sem egyenlő a kenőanyag csomagolójával. Sokszor az autógyárak kiadnak saját márkás olajat, nyilván az ő típusaikhoz, ez azonban gyakorlatilag a piacon máshol is beszerezhető motorolaj átcsomagolt változata.

Így egy BMW-be nem kizárólag a BMW olaj a jó. A Midland olajválasztó keresőnk segítségével egykettőre könnyedén megtalálod a számodra megfelelő kenőanyagot. Általános tippekkel sajnos nem tudunk szolgálni, hiszen annyiféle BMW típus létezik, hogy más tulajdonságú, adalékanyagú olaj kell egy sport BMW-be, illetve egy terepjáróba.

 Annyit azonban megsúgunk, már csak érdekességképpen is, hogy a Midland Synova 5W-30 full szintetikus kenőanyag flakonján is egy BMW szerepel, valamint rendelkezik a bajor márka úgynevezett „longlife” minősítésével, és kiváló választás emiatt a modern fejlesztésű személyautók részére, akár diesel DPF (diesel részecske szűrő) rendszerrel, akár benzinmotorokhoz egyaránt.

Válassz egy valóban modern, üzemanyag takarékos kenőanyagot szeretett BMW-dhez!


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen