még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Ezzel készítsd fel autódat a következő roadtripre

2021.05.12. / Hírek
Ezzel készítsd fel autódat a következő roadtripre

Olvastad előző blogcikkünket, melyben a legjobb autós túrahelyszíneket szedtük össze számodra, ami a környező országokban elérhető? Itt szlovén, osztrák, valamint erdélyi helyszíneket gyűjtöttünk össze, ahol lenyűgöző helyszíneken tudsz kikapcsolódni, és minőségi időt eltölteni a családoddal együtt. Te tudod már, hogy merre vezet majd az utad nyáron?

Amennyiben távolabbi ország a cél, és nagyobb külföldi utazásra készülsz, akkor te is tudod, hogy milyen fontos az autód megfelelő felkészítése. Blogcikkünkben most tételesen végigveszünk mindent, írásunk így egyfajta checklistként is szolgál számodra, hogy garantáltan ne mulassz el semmit.

Az olajcsere az egyik legfontosabb teendőd a nagy út előtt. Évente ajánlott mindezt elvégezned, vagy 10-20 ezer kilométerenként. Ha már egy ideje halogatod ezt, akkor a nyaralás előtt ez egy remek alkalom, hiszen mindennél többet megér az, hogy nyugodtan utazhass családoddal a tenger felé. Ehhez ajánljuk minőségi Favorit és Midland kenőanyagainkat, megbízható forrásból.

A fékfolyadék ellenőrzését is mindenképpen érdemes megejtened, szintén azért, hogy nehogy kellemetlen meglepetés érjen utazásod során. Vidd el autódat egy rövidebb próbakörre is az indulás előtt, hogy minden funkciót letesztelj még a startot megelőzően.

A sebességváltó folyadék a biztonság mellett az autód műszaki állapota és a vezetési élmény miatt kiemelkedően fontos. A célhoz elérned most jóval több időbe telik, emellett pedig ott a környéken is bőven fogsz várost nézni. Emiatt nézesd meg váltófolyadékod is egy megbízható szervizben…

Azonban cselekedj így a hűtőfolyadék esetén is. A nagy nyári meleg rád, és koncentrációs képességedre is rossz hatással van – hasonlóan az autódhoz. Egy felforrósodó motor könnyen lerobban, és semmi sem rontja el jobban a nagy nyaralást, mint amikor csüggedten ültök az út szélén a családdal…

Készülj fel, hogy biztosan semmi ne ronthassa el az autós túrádat 😊 Ehhez vásárolj Midland vagy Favorit motorolajat, megbízható forrásból: www.favorit.hu!

Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen