még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Hibák, melyeket Te is elkövetsz autóvezetés során

2022.04.15. / Hírek
Hibák, melyeket Te is elkövetsz autóvezetés során

Te jó autóvezetőnek tartod magad? Olyannak, aki nem, vagy csak ritkán vét hibákat? Tudd meg cikkünkből, hogy valóban így van-e, vagy Te is azok közé tartozol, akik hajlamosak típushibákat véteni a téli autóvezetés során.

Az egyik ilyen természetesen a téli gumi. Az abroncsokat akkor kell lecserélni, amikor a hőmérséklet jellemzően 7 Celsius fok alá csökken. A téli gumi használata elengedhetetlen, ráadásul nem csupán hó esetén hasznos. Lássuk be, azért akkora havazások már nincsenek telente, azonban a sár, a latyak, valamint a jegesedés, csúszós utak bizony indokolttá teszik a téli abroncsok használatát. Nagy hó esetén pedig jöhet a hólánc…

Tipikus hiba még, hogy valaki nem takarítja le elég alaposan az autóját a reggeli induláskor. Gondolj csak bele, itt a kora reggel, kicsit tán el is aludtál, csúcsforgalom van, sietve indulsz útnak, azonban vagy a szélvédőre fagyott a jég, vagy pedig vastag hó borítja a kocsidat. Ilyenkor neki kell állnod lapátolni, valamint lekaparnod a jeget, azonban ha ezt nem teszed meg elég alaposan, akkor bizony később balesethez vezet…

Beszéljünk továbbá az autóápolási folyadékokról. Ma már szerencsére nem kell külön téli, valamint nyári kenőanyagot használnod, azonban a szélvédőmosók kapcsán már más a helyzet. A nyári inkább a repülő rovarok ellen nyújt védelmet, a hozzáadott adalékok leoldják a kitint szélvédődről. A téli pedig alkoholtartalmának hála fagyálló tulajdonságokkal bír, mely nyilvánvalóan nagyon hasznos a hideg hónapokban.

Pontosan emiatt elengedhetetlen a fagyálló folyadék használata is, mely autód működését óvja meg, extrém hideg esetén is. Továbbá ott van még egy újabb probléma. Veled előfordult már, hogy beletörted a kulcsot a zárba, vagy esetleg az belefagyott? Bizony, erre is oda kell figyelned télvíz idején.

Végül pedig beszéljünk a mentalitásbéli különbségekről. Az egyik legnagyobb hiba, amit télen el tudsz követni, az, ha úgy vezetsz, mintha még mindig nyár lenne. Ilyen például, ha túl gyorsan vezetsz, vagy nem figyelsz oda a követési távolságra. Ez a csökkent látótávolság és a csúszós utak miatt könnyen végzetes lehet.

Találtál olyat a listánkban, mely Rád is igaz? Hajts biztonságosan az utakon, ehhez pedig használd téli autóápolási termékeinket!


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Így csillogjon mindig az autód

Autóüzemeltetési folyadék kapcsán a legtöbben egyből a motorolajra, váltóolajra, vagy egyéb kenőanyagokra asszociálnak. Azonban nálunk a Favorit és Midland márkáinkon túl is van élet. Ismerd most meg autóápolási termékeinket.Így csillogjon mindig az autód

Elolvasom
Hírek

Hibák, melyeket Te is elkövetsz autóvezetés során

Te jó autóvezetőnek tartod magad? Olyannak, aki nem, vagy csak ritkán vét hibákat? Tudd meg cikkünkből, hogy valóban így van-e, vagy Te is azok közé tartozol, akik hajlamosak típushibákat véteni a téli autóvezetés során.

Elolvasom
Hírek

Ezért figyelj jobban a használt autódra

A Te autód mennyi idős? 5-10 éves, vagy akár még ennél is régebb óta szeli az utakat? Sajnos Magyarországon tendencia az, hogy kimondottan elöregedő a személygépkocsi-állomány, más európai országokhoz (pl. Németország, Ausztria) képest sokkal idősebb autókat lehet megtalálni a háztartásoknál.

Elolvasom
Hírek

Elképesztő érdekességek az autók világából

Imádod az autókat és a benzingőz világát? Mai blogcikkünkben hoztunk Neked néhány érdekességet a gépkocsik izgalmas és érdekfeszítő világából, tarts velünk Te is…

Elolvasom
Hírek

Miért eszi az autó a motorolajat

Tapasztaltad már, hogy mintha csak úgy, ok nélkül szivárgott volna az olaj autódból? Nem érdemes félvállról venned, mikor arra leszel figyelmes, hogy az autód valósággal zabálja a kenőanyagot, hiszen ez komoly műszaki problémák előjele is lehet. Olvass tovább az izgalmas részletekért és tudnivalókért…

Elolvasom
Hírek

Miért válassz minket?

Megbízható kenőanyagok, és autóápolási folyadékokra van szükséged? Nálunk a Favoritnál megtalálod, ebben a cikkben pedig megmutatjuk Neked, miért jó döntés minket választanod.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen