még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Hibák, melyeket Te is elkövetsz autóvezetés során

2022.04.15. / Hírek
Hibák, melyeket Te is elkövetsz autóvezetés során

Te jó autóvezetőnek tartod magad? Olyannak, aki nem, vagy csak ritkán vét hibákat? Tudd meg cikkünkből, hogy valóban így van-e, vagy Te is azok közé tartozol, akik hajlamosak típushibákat véteni a téli autóvezetés során.

Az egyik ilyen természetesen a téli gumi. Az abroncsokat akkor kell lecserélni, amikor a hőmérséklet jellemzően 7 Celsius fok alá csökken. A téli gumi használata elengedhetetlen, ráadásul nem csupán hó esetén hasznos. Lássuk be, azért akkora havazások már nincsenek telente, azonban a sár, a latyak, valamint a jegesedés, csúszós utak bizony indokolttá teszik a téli abroncsok használatát. Nagy hó esetén pedig jöhet a hólánc…

Tipikus hiba még, hogy valaki nem takarítja le elég alaposan az autóját a reggeli induláskor. Gondolj csak bele, itt a kora reggel, kicsit tán el is aludtál, csúcsforgalom van, sietve indulsz útnak, azonban vagy a szélvédőre fagyott a jég, vagy pedig vastag hó borítja a kocsidat. Ilyenkor neki kell állnod lapátolni, valamint lekaparnod a jeget, azonban ha ezt nem teszed meg elég alaposan, akkor bizony később balesethez vezet…

Beszéljünk továbbá az autóápolási folyadékokról. Ma már szerencsére nem kell külön téli, valamint nyári kenőanyagot használnod, azonban a szélvédőmosók kapcsán már más a helyzet. A nyári inkább a repülő rovarok ellen nyújt védelmet, a hozzáadott adalékok leoldják a kitint szélvédődről. A téli pedig alkoholtartalmának hála fagyálló tulajdonságokkal bír, mely nyilvánvalóan nagyon hasznos a hideg hónapokban.

Pontosan emiatt elengedhetetlen a fagyálló folyadék használata is, mely autód működését óvja meg, extrém hideg esetén is. Továbbá ott van még egy újabb probléma. Veled előfordult már, hogy beletörted a kulcsot a zárba, vagy esetleg az belefagyott? Bizony, erre is oda kell figyelned télvíz idején.

Végül pedig beszéljünk a mentalitásbéli különbségekről. Az egyik legnagyobb hiba, amit télen el tudsz követni, az, ha úgy vezetsz, mintha még mindig nyár lenne. Ilyen például, ha túl gyorsan vezetsz, vagy nem figyelsz oda a követési távolságra. Ez a csökkent látótávolság és a csúszós utak miatt könnyen végzetes lehet.

Találtál olyat a listánkban, mely Rád is igaz? Hajts biztonságosan az utakon, ehhez pedig használd téli autóápolási termékeinket!


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen