még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Hogyan használd a motorolaj keresőt?

2022.08.05. / Hírek
Hogyan használd a motorolaj keresőt?

A kenőanyagok világában könnyen elbizonytalanodik az ember. Hiszen annyi márka és típus van a piacon, ráadásul minden ember autója és motorja is más és más, a megfelelő olaj kiválasztása ráadásul függ a típustól, erőforrástól, valamint attól is, hogyan használták az adott járművet, mennyit futott, hogyan tárolták. Ezekben a tényezőkben segít eligazodni a motorolaj kereső.

De előtte járjuk körbe, mitől is lesz jó bármilyen kereső rendszer? Az egyik legfontosabb jellemzője, hogy felhasználóbarát. Ebbe tartozik bele az, hogy áttekinthető, a potenciális vásárló hamar átlátja a rendszert, és szinte magától értetődik, hol melyik menüpont helyezkedik el, az szinte kézre áll neki.

A másik ilyen, hogy könnyen kezelhető. Hiszen mit sem ér az áttekinthetőség akkor, hogyha aztán a felhasználó vért izzad, miközben próbálja megadni autójának, valamint motorjának adatait.

Ehhez kapcsolódik a következő pont, mely a széleskörű adatbázis. Egy keresőmotor nem „fekete mágia” révén, a semmiből adja meg a válaszokat, hanem betáplált adatokkal dolgozik. A felhasználót pedig akkor éri a legnagyobb kudarc, ha nem találja meg azt, amit keres.

Ez egy keresőrendszer „halála”, így mindent meg kell tenni, hogy a lehető legtöbb lehetőség legyen benne, mely által a vásárló a folyamat végén tényleg a specifikusan neki leginkább szükséges kenőanyagot kapja.

Hasznos továbbá, hogyha a végén van mód vásárlásra is, vagy legalább arra, hogy eltárolja az ember a kapott találatot.

Olajválasztónknál részletesen tudsz 4 paramétert beállítani. Az első az adott autó márkája, itt például külön tudsz amerikai és európai Chevrolet gépjárművet beállítani, így biztosan meg fogod találni a Te kocsidat is. Érdekesség, hogy akár olyan sportkocsikhoz való olajra is rá tudsz keresni, mint például a Ferrari F50.

Ferrari F50

Az adott márka kiválasztása után van módod megadni az ahhoz tartozó típust, egy Opel esetén például azt, hogy Corsa, Astra, vagy Vectra.

Ezt követően az adott motor megadása következik, szintén idomulva az előzőleg megadott választásokhoz. Az Astra esetén például külön van F, G, H Astra, de ezekhez is létezik 5-10 különféle erőforrás, mindenki könnyen megtalálja tehát az autójának megfelelőt.

Az utolsó megadható paraméter már magára az olajra vonatkozik. Itt tudsz motorolajat, valamint sebességváltó-olaj kategóriát kiválasztani, utóbbit természetesen külön az automata, valamint a manuális váltó esetén. Az utolsó kattintást követően pedig már elő is ugrik az ajánlott motorolaj.

Jól hangzik? Próbáld ki Te is saját autóddal, tudd meg most, melyik kenőanyag való a Te járművedhez!


Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen