még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Így növeld az autód eladhatóságát

2022.08.30. / Hírek
Így növeld az autód eladhatóságát

Bár ma szinte pillanatok alatt meglepően magas áron el lehet adni bármilyen használt autót, íme néhány ötlet, amivel gyorsabban és még jobb áron tudod értékesíteni az autódat.

Mit számítanak ezek a (markekting) ötletek?

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy a következő pontokban olvasott ötletek miért fontosak akkor, amikor pillanatok alatt lehet eladni egy használt autót? Miért ne lenne elég ugyanazt kell tenned, mint a többieknek, akik szintén autót akarnak eladni.

Tény, hogy, ezek nélkül a megoldások nélkül is el fogod adni az autódat, de van néhány szupertrükkünk, ami segíthet abban, hogy gyorsabban és esetleg a piaci ár felett add el.

Hirdesd mindenhol, máshogy

Alapvető marketing, hogy mindenhol hirdess és mindenhol máshogy. Egy autóeladással foglalkozó tematikus portálon sok a tiedhez hasonló autó. Mivel ott szakértőbb vásárlókkal találkozol és sok – a tiédhez hasonló - autó közül lehet választani. Olyan szöveget kell írnod, ami figyelemfelhívó, informatív és korrekt. Fontosak a technikai adatok és fel kell készülnöd, hogy a vásárlók könnyen összemérhetik az autódat más autókkal is.

A Facebook is jó platform. Kirakod a faladra, megosztják az ismerőseid és meghirdeted a Marketplace-n is. Azonban a Facebookon a zavarosban halászol, nem tudod ki látja a hirdetésedet, mennyire ért hozzá. De megvan az az előnye, hogy „ismernek” és jobban megbíznak benned.

Vannak Facebook csoportok, oda is érdemes kirakni, de készülj a sok nepperre, alkudozóra és a „fele és már indulok is” telefonhívásokra.

Cseréld ki, amit lehet

Sokkal könnyebben adsz el egy olyan autót, amiben éppen most cseréltél olajat, vadiúj az akkumulátor, vagy éppen papírod van róla, hogy szuper a műszaki állapota. Tedd meg ezt, tartsd meg a számlákat bizonyítéknak. Te is inkább egy ilyen, mint egy ismeretlen autót vennél meg, igaz?

Add el fotóval

Készíts az autódról néhány szép és ízléses fotót (és fontos, hogy a hibáiról is). Takarítsd ki és mehet a fényképezés. Nagy értékű autónál lehet afféle home staging fotókat készíteni, olyat, ami kicsit túl van tolva: naplemente, csodás fények, esővíz az ablakon, ezerszeres nagyításban egy kis részlet.

Egy átlagosabb autónál nem javasoljuk. Csak legyen tiszta és rendezett.

A szöveg

Rád bízzuk. Láttunk már olyan szöveget, ami erőltetett volt, láttunk lazán jópofát és olyat is, ami tényszerű volt. A legfontosabb, hogy minden technikai adat legyen benne, ne zaklassanak felesleges kérdésekkel.

Érdemes megadni egy idősávot, mikor és hogyan lehet téged keresni, különben csipog a chat, sms-eket kapsz majd és hívogatnak az érdeklődők. A te autód, te határozod meg mikor és kivel szeretnél beszélni.

Árazás

Árazz jól és érzelemmentesen. Azért, mert a kocsi volt a „brutális szörny, amivel csajoztál” vagy a „cuki Mimike”, nem lehet drágább, ahogy azért sem, mert kétszer nyaraltál vele és szuper emlékek fűznek hozzá. A vevőt ez nem érdekli, neki ez nem ok arra, hogy magasabb árat fizessen, és nem is fog, árazd érzelemmentesen és jól.

Próbálkozók

Mindig lesznek. Légy velük kedves és határozott. Te irányítasz, szűrd le már a beszélgetésből mit szeretne, hogy ne menjen az időd. A jövő csütörtökig tartsd légyszi, akkor megyek érte, addigra kapok pénzt emberek neked veszteséget jelentenek, ahogy a „féléből mennyit engedsz” és a „jó napot hozza be hozzánk készpénzért felvásároljuk” sem a te utad.

Ha ezekre odafigyelsz, betartod őket akkor valószínű gyorsan és problémamentesen adhatod el az autódat. Persze, mindig papírral, és megfelelő szerződéssel. Ha pedig addig is az olajcserén töröd a fejed, hogy még jobb árban tudd eladni az autód, nálunk gond nélkül, és gyorsan be tudod szerezni: https://www.favorit.hu/


Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen