még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Ilyen az autóvezetés szerte a világon

2022.05.06. / Hírek
Ilyen az autóvezetés szerte a világon

Bizonyára Te is megfordultál már autóval a határokon túl. Feltűnt, hogy eltérő a vezetési kultúra? Te milyen jelenségeket tapasztaltál? Cikkünkben most ezt a kérdéskört járjuk körbe, tarts velünk Te is világ körüli utunkon 😊

Európában jellemzően az olaszokat tartják a legveszélyesebb sofőröknek. Könnyen lehet, hogy mindez csupán külső szemmel tűnik így, és az olaszok valójában átlátják a káoszt, mindenesetre tény, hogy amikor hevesen gesztikulálva, és dudálva hajtanak át zsúfolt kereszteződéseken, a közlekedési lámpákat csupán egyfajta „útmutatóként” kezelve, az nem a legbizalomgerjesztőbb egy turista számára. Bonyolítják a helyzetet ráadásul az autók között cikázó robogók, vagy mopedek is…

A másik végletnek a németeket tartják. A híres germán precizitás már az autógyártásnál megjelenik, ezt a mentalitást pedig felviszik az utakra is. Rend van és fegyelem, a németek betartják a szabályokat, ráadásul jellemzően jó autókat is vezetnek, ott emiatt talán jobban biztonságban érzi magát az ember. Természetesen a sebességkorlátozás nélküli, híres német autópálya már azért más tészta…

Lássuk, milyen tendenciák léteznek még. Tudtad, hogy bár a franciák alapvetően óvatosan vezetnek, ugyanakkor hajlamosak kiabálni, és mutogatni a volán mögött? A brit sofőrök pedig igazán szabálykövetőek, hiszen ők még a sárgán sem szívesen hajtanak át. Ugyanakkor egy turistának, bérelt autóval a jobbkormányos közlekedés valódi kihívást nyújt.

Lássuk, mit lehet elmondani a többi ország vezetési kultúrájáról. Az oroszok nem szeretnek pihenőket tartani. Azonban ezzel szemben előszeretettel helyeznek el kamerát autójukba, mely sok esetben vicces pillanatokat és igencsak népszerű YouTube videókat eredményez…

A japán sofőrök nagyon türelmesek és rugalmasak egymással, ez összhangban van az élethez való hozzáállásukkal is. Ehhez képest Marokkó világviszonylatban az elsők között van az autóbalesetek gyakorisága és súlyossága tekintetében. Elég kaotikus az összkép az utakon, mindenki siet, nem tartják a sávokat, nem engedik át a gyalogosokat, európai szemmel az ottani vezetési stílus egy kisebb őrület.

Na de mit lehet elmondani rólunk, magyarokról? Jellemzően hajlamosak vagyunk gyorshajtásra, de igyekszünk odafigyelni, hogy ittasan ne üljünk volán mögé. Ebben szerencsére javulás figyelhető meg az elmúlt években.

Mit érdemes eltanulni más nemzetektől? A franciákra különösen igaz, hogy odafigyelnek autójukra. Ebbe pedig a kiváló kenőanyagok is beletartoznak. Cselekedj így Te is, és használj minőségi motorolajat, megbízható forrásból. Válaszd Te is a Favoritot: www.favorit.hu !


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen