még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Meddig tart a motorolaj szavatossága?

2022.06.20. / Hírek
Meddig tart a motorolaj szavatossága?

Oda szoktál figyelni az élelmiszereknél a szavatosságra? Már a boltban megnézed, nehogy lejárt tejfölt tegyél a kosaradba? Na de így szoktál cselekedni a motorolajok kapcsán is?

Érthető, amennyiben „nem” a válaszod, hiszen azért a kenőanyag jellemzően nem olyan termék, amely hajlamos megromlani, és „rajta marad” az emberen. Ráadásul az esetek többségében a kenőanyagoknál a szavatossági idő nem kerül megadásra, mivel a motorolaj egy bonyolult vegyi keverék, mely hosszabb raktározás után sem veszíti el az előnyös tulajdonságait.

Amennyiben szigorúan a számokat vizsgáljuk, akkor az állapítható meg, hogy az ásványi olajok esetén legalább 5 év, míg szintetikus olajok esetében hozzávetőlegesen 10 év a szavatossági idő. Azonban kicsi a realitása annak, hogy kedvenc Favorit olajod egy évtizeden keresztül porosodjon a garázsod sarkában 😊

Tekintsük át, hogy miképpen tudod a kenőanyagok tulajdonságait megőrizni. Általános szabály, hogy az olajokat eredeti csomagolásban, a port és a nedvességet kiiktatva, szigetelten, -20 és +60 C° közötti hőmérsékleten kell tárolni A legtöbb esetben a tárolási hőmérsékletet egyébként ráírják a biztonsági adatlapra, a Favorit esetében legalábbis könnyedén megtalálod 😊

Fontos tudnivaló, hogy ha vissza volt zárva a bontott olaj, akkor még felhasználható. Kinyitáskor ügyeljünk arra, hogy por, piszok, nedvesség vagy egyéb szennyeződés ne kerüljön a csomagba.

Azt azonban fontos észben tartanod, hogy bár még használható a szintetikus olaj 5 év után is, de a benne szereplő adalékanyagok veszítenek hatékonyságukból, így nem érdemes „kicentizned” az új olaj vásárlását.

Akárcsak az olajcsere időpontját sem. Az átlagos olajcsere intervallumként általában 10 ezer kilométert szoktak megadni, vagy másfél évet, de a modernebb típusú járművek már automatikusan is figyelmeztetnek arra, hogy esedékes az olajcsere időpontja. (melyet állandó olajutántöltésekkel sem tudsz kiváltani)

Ügyelj az olajcsere időpontjára, és szerezd be kenőanyagod tőlünk: www.favorit.hu !


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen