még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Miért használj csónakodhoz speciális, erre gyártott motorolajat?

2022.07.11. / Hírek
Miért használj csónakodhoz speciális, erre gyártott motorolajat?

Elérkezett a nyár, ez pedig az autós utazások mellett a nyár és a hajózás időszaka is. Szoktál lejárni a Balatonra, vagy esetleg a távolabbi Adria a cél? Hajózni mindig jó, de nyáron a szép idő miatt kiemelten hangulatos szelni a habokat, azonban ez is csupán akkor lesz valódi öröm, ha megfelelő állapotban van tartva a vízi járműved.

De miért is ennyire fontos a karbantartás, valamint a vízi szezonra való üzembe helyezés? A legfőbb okok a címben való kérdésre:

Rozsda és korrózió

Ez két szempontból is lényeges elem. A rozsda a tárolási helyen, téli holtszezonban könnyen ki tudja kezdeni a hajódat, hasonlóan az autókhoz. Így az első üzembe helyezés előtt mindenképpen érdemes megszabadítanod hűséges társadat a korróziótól és a káros anyagoktól.

Üzemanyagkezelés - hűtés

Fontos szempont az üzemanyag kezelése is. A legjobb megoldás az, hogy a téli tárolás során a csónakmotorból ki kell járatnod az üzemanyagot, a tankból pedig ki kell öntened a benzint. Ennek az az oka, hogy az üzemanyag képes megromlani − a téli leállás során kémiailag lebomlik és ez a romlott üzemanyag tönkre is tudja tenni kedvenc csónakmotorodat. Van egy olyan opciód is, hogy az üzemanyagba úgynevezett üzemanyagstabilizáló adalékot teszel. Ez megvédi az üzemanyag tulajdonságait a tárolás során. A tél utáni első használatkor érdemes friss benzinnel feltöltened a hajót, meg fogja hálálni.

Nagyon fontos, hogy amennyiben vízhűtéses motorod van a hajódban, akkor ellenőrizd a fagyállóságát. Amennyiben nem éri el a kívánt értéket, úgy frissítsd fel a fagyállót a kellő mértékben.

Megnövekedett és folyamatos terhelés

Optimális esetben pedig természetesen egész nyáron mehet a hajózás 😊 Itt a megnövekedett és folyamatos igénybevételre kell tekintettel lenned, és gyakrabban kell átvizsgálnod hajódat, valamint ügyelned a műszaki ellenőrzésre. Ebbe a megfelelő kenőanyagok használata is beletartozik, kiemelten a csónakmotorhoz való folyadékokra.

Mindezt megtalálod nálunk 😊 Vásárolj megbízható helyről csónakmotor olajat, hogy a hajózás egész nyáron öröm legyen!


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen