még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Minden, amit az autópolírozásról tudni kell

2022.03.09. / Hírek
Minden, amit az autópolírozásról tudni kell

Még egy apró karcolás is képes az őrületbe kergetni egy autótulajdonost, nem beszélve a kőfelverődésekről, a bemattult fényezésről, vagy az egyéb olyan sérülésekről, melyek elcsúfítják az autót. Pedig a tökéletes fényezés és karcmentes állapot kulcsfontosságú ahhoz, hogy megőrizd az értékét és hogy büszke lehess rá. A megoldás a polírozás, de hogyan és mivel tedd, egyáltalán hogyan kell polírozni? Bízd valakire vagy csináld magad? Minden kérdésre választ kapsz!

Mi az a polírozás?

Az autó polírozása már régen nem azt jelenti, hogy a néhány mikronnyi festékrétegből egy keveset lecsiszolunk azért, hogy eltüntessük az apró sérüléseket és ismét csillogjon villogjon az autó. Ma már egyáltalán nem érinti a polírozás a fényezést, vagy annyira jelentéktelen mértékben, hogy a megfelelő, profi eszközökkel szinte korlátlan alkalommal lehet „felpolírozni”.

Mikor érdemes polírozni?

Tulajdonképpen bármikor, ebben a pillanatban sem ellenkezne az autód és szinte újjávarázsolhatnád. A polírozással ugyanis eltüntethető az a kosz, gyanta, karcolás, kőfelverődés és minden olyan szennyeződés, apróbb hiba, amit a legalaposabb mosás sem fog eltüntetni.
Ettől függetlenül a polírozás első lépése az, hogy alaposan meg kell tisztítani az autódat: nem lesz elég egy gyorsmosó, makulátlanul tisztának kell lennie.

Polírozás tévhit: ezért ne csináld otthon

Sokan egy otthoni, kellemes vasárnap délutáni programnak gondolják a polírozást, de nem az, ezért mi nem is javasoljuk a házi megoldást. A legmodernebb pasztákkal, a lehető legprofibb polírozó eszközökkel is nehéz fizikai munka. Ettől persze még bárki polírozhatna, maximum elfárad – gondolhatod – de van nagyobb gond is: ha rosszul csinálod, rutintalan vagy, nincsenek profi megoldásaid, akkor nem leszel elégedett a végeredménnyel mert biztos, hogy foltos, vagy nem elég szép lesz az autód. De még az is előfordulhat, hogy komolyabb kárt okozol benne, mint gondolod. Ha szereted az autódat, akkor ne otthon csináld szabadidődben.

Otthoni polírozási hibák

A majdnem mindenkinél előforduló „otthoni polírozási hiba” az, hogy nem ideálisak a körülmények, ez pedig árthat az autónak. További gond, hogy nincs meg minden - profi polírozó - szerszámod (tárcsák, korongokpaszták) ha pedig valamelyiket meg kell venni nem biztos, hogy a legjobbat választod, nyilván szeretnél spórolni. Nem szabad alábecsülni a feladatot: nem elrettenteni akarunk, amikor azt mondjuk, rendkívüli koncentrációt igénylő, komoly fizikai kihívás!
Van itt még valami, amit mindenképpen érdemes átgondolnod: megvan a veszélye annak, hogy ha rosszul (rossz eszközzel vagy rossz anyagokkal, technikával) polírozod az autódat, akkor egyetlen pillanat alatt nagyobb kárt okozhatsz, mint gondolod. És csak a felületig jutsz el, a mélypolírozásig nem, ezért szinte biztos, hogy maradnak (mélyebb) karcok.

Akkor hogyan lesz szalonállapotú a kocsid?

Keress fel egy olyan polírozó műhelyt, ahol szakértők varázsolják tökéletesre az autódat, ők értenek majd hozzá, megérdemli az autód ezt a törődést. Csak egy tanács: keress olyan műhelyt, ahol Zvizzer polírozó eszközöket használnak, így semmiképpen sem érhet csalódás. Nyugodtan bízd rájuk az autódat!

Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen