még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Motortárolás tippek télire

2022.11.08. / Hírek
Motortárolás tippek télire

Sajnos beköszöntött a tél, mely a motorozás szerelmeseinek rossz hír, hiszen lássuk be, nem ez a legnagyobb szezonja a két keréken csapatásnak. Sokan ilyenkor el is zárják kedvencüket télire, és majd csak tavasszal veszik elő, hogy újra hódoljanak kedvenc időtöltésüknek. Most arra vonatkozóan osztunk meg néhány tanácsot, hogy miképp tárold motorkerékpárodat télen.

Az elsődleges az, hogy tisztítsd le a motorodat, mielőtt több hónapra elrakod. Gondolj bele, hiszen ruhát sem szoktál koszosan elpakolni… A takaros állapotot emellett még meg tudod őrizni úgy is, hogyha egy motort takaró ponyvával leplezed el a tél során.

Természetesen a legjobb ilyenkor az, hogyha egy garázsban tárolod, biztonság kedvéért szintén leponyvázott állapotban. Alternatív megoldás lehet az is, hogy beadod egy motortárolóba, ahol szakszerűen viselik gondját hűséges társadnak.

Azonban, ha lehetőséged nyílik rá, akkor érdemes időnként „átmozgatnod” a motor egyes részeit. Itt például olyasmikre gondolok, mint például a fékek, a kuplungkar, valamint a teleszkópok. Ezzel jobb állapotban maradnak, és tavasszal rögtön tökéletesen tudod használni őket, már az első motorozás során.

A hidegben álló motorok esetén szükség van egy speciális stabilizáló adalékra a benzinbe, amely meggátolja a karburátor dugulását. Továbbá a fűtetlen helységben tárolt motorok esetén a fagyálló folyadék használata is elengedhetetlen.

Egyesek a téli pihenő előtt lecseréltetik a motorolajat is. Mindez nem gond, mert a mai minőségi, megbízható kenőanyagok nem „öregszenek” a pár hónapos állás során. Szerencsére mindez igaz a Favorit és Midland motorkerékpár olajokra is.

Szerezd be őket tőlünk, és tegyél meg mindent annak érdekében, hogy motorod tökéletes állapotban várja a tavaszi szezont. Böngéssz motorkerékpár olajaink széles kínálatából!


Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen