még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Olajadalékok – De mire jó ez?

2022.03.17. / Hírek
Olajadalékok – De mire jó ez?

Hallottad már a misztikus kifejezést, hogy „motorolaj adalék”, és elmerengtél már, hogy vajon mit is jelent pontosan? Mostani cikkünkben ezekről lesz szó, illetve megvizsgáljuk az örök kérdést is, miszerint az adalékmentes, vagy az adalékok hozzáadásával készült motorolaj a jobb.

Hiszen alapvetően ebből indul ki minden, hogy kell-e adalékanyag a kenőfolyadékba, vagy sem? Utóbbinak a hívei az ásványi, vagy félszintetikus olajokra esküsznek, érvelésük szerint pedig egy olaj tartalmaz mindent, amire kocsidnak szüksége van a hatékony működéshez. Azonban ez csupán félig igaz.

Az új autók esetében ugyanis valóban elég önmagában a motorolaj, viszont a magyar vezetési kultúra sajnos mást mutat. Míg a német utakon közlekedő gépjárművek átlagéletkora jellemzően 5 év, addig nálunk ez a helyzet sokkal rosszabb. A Te autód például mennyi idős?

Sajnos az idős gépkocsikban jobban lerakódik az etanol, mely folyamat megelőzésére célszerű adalékanyagot használni az olajban. Itt jönnek képbe a szintetikus motorolajok.

Maga az adalékanyag-kínálat is rendkívül változatos, egy részük alkalmas arra, hogy tisztítsa a rendszeredet belülről. Egy másik része azonban súrlódáscsökkentő hatással bír.

Ennek a környezetre is hatása van, ugyanis általa sokkal szebben jár a motor, és jobb motorhangot eredményez. Fontos kiemelni, hogy használata nem befolyásolja a fogyasztást, így nem ró rád felesleges pluszköltséget.

A súrlódás a motor lassú halála, tartja a mondás, azonban már látjuk, hogy mindezt meg tudod előzni a súrlódáscsökkentő adalékanyag segítségével. Na de milyen egyéb előnyei vannak még az adalékoknak?

Az egyik ilyen a viszkozitásra gyakorolt pozitív hatása, emellett pedig jobb teljesítményt és hatékonyabban dolgozó erőforrást eredményez.

Alapvetően a motorra úgy kell gondolnod, mint egy kandallóra. Amennyiben Neked is van, úgy pontosan tudod, hogy azt bizony rendszeresen ki kell pucolni, ellenkező esetben a lerakódott korom eldugítja a kéményt. Pontosan ugyanez a helyzet az autóknál is. A motorolaj és az adalékanyagok pedig ebben segítenek Neked.

Ne hagyd, hogy a nem megfelelő olaj miatt szépen lassan elhaljon az autód. A minőségi, megbízható Favorit motorolajok segítségével hosszú távon is nyugodt leszel, nem kell aggódnod a családi autó épsége miatt.

Fordulj hozzánk bizalommal, ha motorolaj adalékot keresel! 


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen