még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Állj készen a műszaki vizsgára

2021.12.20. / Tippek
Állj készen a műszaki vizsgára

Te mikor voltál legutóbb műszaki vizsgán? Na és mikor esedékes a legközelebbi? Sokan hajlamosak megfeledkezni erről, vagy egyenesen elbliccelni, pedig nem csak egy kötelezően letudandó rossz dologról beszélünk, hanem olyan tevékenységről, mely az életedet is megvédheti.

A ma érvényben lévő szabályok alapján az újonnan forgalomban lévő autók műszaki vizsgája négy év múlva jár le, azután már kétévente szükséges a műszaki vizsgát elvégeztetned.

Előtte azonban érdemes otthon, majd szervizben is átnézetned az autót, hiszen fontos, hogy idejében kiderüljenek az esetleges hibák.

Miket érdemes megvizsgálnod?

A szélvédőn nem lehet repedés, vagy kavicsfelverődés által okozott sérülés. Fontos tudnivaló, hogy sem a szélvédő, sem a két első üveg nem lehet fóliával sötétített. Ezután érdemes átnézned a lámpákat, hogy mindegyik tökéletesen működik-e, a „látni és látszani” elv jegyében.

A karosszériát se felejtsd el tüzetesebben átnézni, hiszen csak kisebb horzsolások, horpadások elfogadottak rajta, bármely nagyobb horpadást, vagy karambolos sérülést javíttass meg idejében. Ne feledkezz meg a gumikról, is, és évszakváltás esetén válts nyári, vagy téli gumiabroncsra.

Miután végeztél a külső átvizsgálással, jöjjön az utastér. Ellenőrizd le a műszerek működését, a biztonsági övet, ablaktörlőket, egyszóval mindent, ami eszedbe jut.

Végezetül a kötelező tartozékokról, mint például a elakadásjelző háromszög,, láthatósági mellény és elsősegélydobozról se feledkezz meg. Utóbbinak a szavatossági idejét is fontos figyelned.

A felfedezett hibákat mihamarabb javíttasd meg, szükség esetén pedig érdemes a műszaki vizsgára felkészítést igénybe venned egy megbízható szakszerviznél, így tökéletes állapotban várja autód majd a jövő megpróbáltatásait.

Érdemes az ilyen nagy munkálatokra időzítened az olajcsere idejét is. Ehhez szerezd be minőségi Favorit és Midland kenőanyagodat, böngéssz kedvedre!


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Érdekességek a Forma-1 világából

Szereted a Formula-1-et? Azok közé a fanatikus rajongók közé tartozol, akik akár hajnalban is felkelnek egy tengerentúli futam kedvéért, ráadásul több ajándéktárggyal is rendelkeznek kedvenc csapatukról vagy pilótájukról? Akkor ez a blogcikk neked szól, ugyanis érdekességeket hoztunk el neked az autózás királykategóriájának világáról.

Elolvasom
Tippek

Fekete motorolaj - baj vagy sem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Események

Ilyen volt az AMTS 2021-ben

Szeretsz autós rendezvényekre, vagy pályanapokra járni? Ezeknek a rendezvényeknek az egyik legjelesebb képviselője az AMTS, azaz az Autó Motor Tuning Show, melyre már határon túlról is érkeznek olyanok, akik szeretnék megmutatni átalakított kocsijukat.

Elolvasom
Tippek

Állj készen a sötét estékre

Itt van a tél, itt van újra…Vártad már, vagy végtelenül szerelmes vagy a nyárba? Akárhogy is, a hideg évszak elérkezett, ez pedig egyet jelent a korai sötétedés közeledtével. Ilyenkor kiemelt fontosságú az, hogy biztonságosan vezess az utakon. Ehhez a megfelelő műszaki felkészültség mellett elengedhetetlen az is, hogy megfelelő állapotban legyenek a fényszórók autódon.

Elolvasom
Tippek

Állj készen a műszaki vizsgára

Te mikor voltál legutóbb műszaki vizsgán? Na és mikor esedékes a legközelebbi? Sokan hajlamosak megfeledkezni erről, vagy egyenesen elbliccelni, pedig nem csak egy kötelezően letudandó rossz dologról beszélünk, hanem olyan tevékenységről, mely az életedet is megvédheti.

Elolvasom
Hírek

Biztos, hogy kell chiptuning az autódnak?

Te tudod, hogy mi az a chiptuning? Ez egy olyan módszer, mely révén meg tudod növelni az autód teljesítményét. Ilyenkor egy ezzel foglalkozó szakember „megbuherálja” a motorvezérlő egység, vagy röviden ECU programját, így el tudod érni, hogy a motor magasabb szinten működjön. Azonban biztos, hogy jót tesz ez a kocsinak?

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen