még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Állj készen a műszaki vizsgára

2021.12.20. / Tippek
Állj készen a műszaki vizsgára

Te mikor voltál legutóbb műszaki vizsgán? Na és mikor esedékes a legközelebbi? Sokan hajlamosak megfeledkezni erről, vagy egyenesen elbliccelni, pedig nem csak egy kötelezően letudandó rossz dologról beszélünk, hanem olyan tevékenységről, mely az életedet is megvédheti.

A ma érvényben lévő szabályok alapján az újonnan forgalomban lévő autók műszaki vizsgája négy év múlva jár le, azután már kétévente szükséges a műszaki vizsgát elvégeztetned.

Előtte azonban érdemes otthon, majd szervizben is átnézetned az autót, hiszen fontos, hogy idejében kiderüljenek az esetleges hibák.

Miket érdemes megvizsgálnod?

A szélvédőn nem lehet repedés, vagy kavicsfelverődés által okozott sérülés. Fontos tudnivaló, hogy sem a szélvédő, sem a két első üveg nem lehet fóliával sötétített. Ezután érdemes átnézned a lámpákat, hogy mindegyik tökéletesen működik-e, a „látni és látszani” elv jegyében.

A karosszériát se felejtsd el tüzetesebben átnézni, hiszen csak kisebb horzsolások, horpadások elfogadottak rajta, bármely nagyobb horpadást, vagy karambolos sérülést javíttass meg idejében. Ne feledkezz meg a gumikról, is, és évszakváltás esetén válts nyári, vagy téli gumiabroncsra.

Miután végeztél a külső átvizsgálással, jöjjön az utastér. Ellenőrizd le a műszerek működését, a biztonsági övet, ablaktörlőket, egyszóval mindent, ami eszedbe jut.

Végezetül a kötelező tartozékokról, mint például a elakadásjelző háromszög,, láthatósági mellény és elsősegélydobozról se feledkezz meg. Utóbbinak a szavatossági idejét is fontos figyelned.

A felfedezett hibákat mihamarabb javíttasd meg, szükség esetén pedig érdemes a műszaki vizsgára felkészítést igénybe venned egy megbízható szakszerviznél, így tökéletes állapotban várja autód majd a jövő megpróbáltatásait.

Érdemes az ilyen nagy munkálatokra időzítened az olajcsere idejét is. Ehhez szerezd be minőségi Favorit és Midland kenőanyagodat, böngéssz kedvedre!


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen