még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Állj készen a sötét estékre

2021.12.20. / Tippek
Állj készen a sötét estékre

Itt van a tél, itt van újra…Vártad már, vagy végtelenül szerelmes vagy a nyárba? Akárhogy is, a hideg évszak elérkezett, ez pedig egyet jelent a korai sötétedés közeledtével. Ilyenkor kiemelt fontosságú az, hogy biztonságosan vezess az utakon. Ehhez a megfelelő műszaki felkészültség mellett elengedhetetlen az is, hogy megfelelő állapotban legyenek a fényszórók autódon.

Mikor is szükséges a fényszórók beállítása?

  • az őszi, illetve a téli üzemre való felkészüléskor
  • műszaki vizsgát megelőzően
  • a lámpa ki és beszerelése, illetve cseréjét követően

Na de honnan tudod, hogy időleges a fényszórók újrakalibrálása, vagy cseréje?

Ha kiég az izzó, az egyértelműen észrevehető. Ezt érdemes azonnal cserélned. Viszont van pár olyan figyelmeztető dolog, ami arra utal, hogy nincs megfelelően beállítva a fényszóró. A leggyakoribb a túl alacsony vagy magas szögben beállított fényirány. Első figyelmeztető jele, ha parkolás során azt érzed, hogy bizonyos magasságokban már nem kapsz elég fényt.

A másik sokkal szembetűnőbb jel, amikor az éjszakai vezetés során többen ránk villognak. Ez két dolgot jelent. Vagy véletlen felkapcsoltad a fényszórót, vagy a rendes világítás fényszórása zavarja a veled szemben közlekedőt. Tehát túl magasra van állítva és elvakítja a többi autóst. A túl alacsony fényirány szintén balesetveszélyes, mivel nem látsz kellő távolságban előre.

A fényszórók állapota mellett még kiemelten fontos a szélvédők megfelelő tisztítása. Ehhez nyújtanak segítséget a Kenotek termékei, a belga gyártó minősége pedig garancia arra, hogy a lerakódás, kosz, vagy bogártetemek nem fogják megnehezíteni a vezetésed.

Láss, és látszódj jól az utakon, valamint vezess mindig biztonságosan. Ehhez válaszd a Kenotek termékeit!

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen