még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Ezért ne feledkezz meg a fékfolyadék cseréjéről

2020.06.09. / Tippek
Ezért ne feledkezz meg a fékfolyadék cseréjéről

Szerinted melyik a leghasznosabb alkatrész egy gépjárműben? Sokan mondanák a motort, de bizonyára elhangoznának a kerekek is. De mi a helyzet a fékekkel?

A jól működő fékrendszer a biztonságos vezetés alappillére, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy Te is biztonságban hazaérj családodhoz egy fárasztó nap végén.

Éppen emiatt a fék esetében nem köthetsz kompromisszumot, hiszen ennek mindig működnie kell, hideg és meleg időjárási körülmények között egyaránt, sőt még olyankor is, amikor nem jár a motor.

De a féknél nem csupán mechanikus hibára kell gondolni, hanem a folyadékkal is könnyen lehet gond. Mindezt okozhatják a szélsőséges időjárási körülmények (nyáron felforr, télen megfagy). Ebben az esetben pedig a fékhatás drasztikus mértékben csökken, vagy akár meg is szűnik.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mit tudsz tenni a tökéletes fékek érdekében? Alapvetően a fékfolyadékot két évente érdemes cserélni, de műszerrel megvizsgálható a folyadék állapota is, szóval biztosra tudsz menni.

Ehhez azonban az kell, hogy garantáltan megbízható forrásból szerezd be fékfolyadékodat. Nálunk a Favorit és Midland motorolajok és motorkerékpárba való olajok mellett megtalálod a minőségi, fékekhez való folyadékokat is, mely használatával garantáltan biztonságban tudod majd családodat az utakon.

Szerezd be tőlünk fékfolyadékodat! 

Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Tippek

Szintetikus vagy ásványi – melyiket válaszd?

A Te autódban jelenleg milyen kenőanyag van? Ásványi vagy szintetikus olajat használsz inkább? Na és azt tudod, mi a különbség a kettő között? Ebből a blogcikkből mindent megtudsz róluk…

Elolvasom
Tippek

Ezért ne feledkezz meg a fékfolyadék cseréjéről

Szerinted melyik a leghasznosabb alkatrész egy gépjárműben? Sokan mondanák a motort, de bizonyára elhangoznának a kerekek is. De mi a helyzet a fékekkel?

Elolvasom
Tippek

Miért mindegy ma már, hogy téli vagy nyári olajról van szó?

Gondoltad volna, hogy még napjainkban is van némi bizonytalanság az autósok és szerelők fejében a téli és nyári motorolajok szükségességével kapcsolatban? Blogcikkünkben most lerántjuk a leplet a témáról, és segítünk rendet tenni a fejekben.

Elolvasom
Tippek

Hogyan válassz megfelelő olajat motorodhoz?

Tudtad, hogy a motorkerékpár esetében ugyanolyan fontos a megfelelő kenőanyag kiválasztása, mint egy autónál? Ez szolgáltat ugyanis megfelelő alapot az üzemszerű működéshez, valamint hosszú távon is biztonságot nyújt a motornak és gazdájának egyaránt.

Elolvasom
Tippek

Ne felejts el nyári szélvédőmosóra váltani

Sokak számára a tavasz egyet jelent a családi autós kirándulással. A biztonságos utakhoz azonban elengedhetetlen, hogy megfelelően felkészítsd gépjárműved a hosszabb utakra. Ebbe pedig az olyan „apróságok” is beletartoznak, mint a szélvédőmosó folyadék cseréje, téliről nyárira.

Elolvasom
Tippek

Óriási károkat okoznak a motorolaj nepperek

Te találkoztál már hamisított motorolajjal? Felismered egyáltalán? Tudj meg mindent a motorolaj nepperekről, és az ellenük folytatott harcról.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen