még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Hogyan moss autót otthon?

2022.02.17. / Hírek
Hogyan moss autót otthon?

Bármennyire is egyszerűnek tűnik az autómosás, van néhány dolog, amire figyelned kell, hogy a végeredmény a kézi mosókhoz hasonlító, tökéletesen tiszta gépkocsi legyen. Összegyűjtöttük neked a profik megoldásait, az autómosás aranyszabályait.

Terápia lenne?

Számtalan helyen lemoshatjuk az autónkat: elvihetjük autókozmetikába, használhatjuk a benzinkutak mosóit éppúgy, mint az önkiszolgáló mosókat, mégis egyszerűen imádunk otthon kocsit mosni. Sokak szerint ennek egyszerű a magyarázata: az autó ápolása a mosása sokaknak egyfajta terápia. Miközben tesszük, csak arra koncentrálunk, hogy törődünk egy számunkra fontos tárggyal és egy picit kikapcsolódunk. De hogyan kell úgy lemosni, hogy a végeredmény valóban varázslatos legyen? Íme néhány trükk a profiktól!

Készítsd elő a mosáshoz!

Ezt legtöbben kihagyjuk, pedig fontos odafigyelni arra, hogy soha ne mosd hőségben, szikrázó napsütésben, mert szinte azonnal elpárolog a víz róla. Oda kell figyelni arra, hogy mindig tiszta eszközökkel mosd (hogyan lehetne megtisztítani eleve piszkos eszközökkel?). Érdemes profi autóápolási termékeket is beszerezned. Hatékonyabban megtisztíthatod az ablakot a bogaraktól, például a Kenotek anti insect bogároldóval, mintha habfürdős szivaccsal vagy autómosó habbal próbálnád meg lemosni őket.

Profi tipp, hogy a keréktisztító eszközöket és a keréktisztítókat mindig külön tárold mert azokon fékpor lehet, amivel megkarcolhatod a járművet. Persze nem csak az autódat kell előkészíteni, arra is figyelj, hogy ne legyen rajtad olyan óra, ékszer, amivel kárt tehetsz benne.

A lépések

Elterjedt tévhit, hogy az mosást felülről kell kezdeni és lefelé kell haladni. Valójában éppen fordítva ésszerűbb. Érdemes először a kerekeket lemosni, fényesíteni, ehhez találsz a Kenotek kínálatában többféle profi megoldást, például a Kenotek tyre and plastic-ot ami hasznos a műanyag és a gumi felületekre, a Wheel Cleanerrel pedig ápolhatod a felnit.

A kerekek után a következő lépés az előmosás. Széles vízsugárral tedd és ha lehet ne „üsd” az autódat vele, inkább kisebb nyomással vagy távolabbról fröcsköld. Ha végeztél jöhet a sampon, a Kenotek Brilliant wash például egy jó választás, ahogy bármilyen Kenotek sampon.

Ha valóban profi megoldást szeretné,l akkor a mosáshoz is a megfelelő eszközt választanod, nem feltétlenül a gyerek fürdőszivacsával karistolod össze a kocsidat.

Ha elkészültél, jöhet az öblítés. Bő vízzel, és most már fentről lefelé, hiszen az a cél, hogy lefolyjon a hab és a víz együtt, és csillogóan tiszta legyen a kocsi.

Jöhet a szárítás: itt az alapszabály az, hogy nem szabad sem magára hagyni (arra gondolva, hogy úgyis megszárad) és az sem jó megoldás, ha beülsz és mész vele pár kört, hogy gyorsítsd a folyamatot. Azt javasoljuk, hogy a megfelelő mikorszálas ronggyal vagy törlővel töröld szárazra a járművet.

A kiegészítő ápolás

A profi autómosásnak itt még nincs vége, hiszen az üvegfelületeket – különösen nyáron – először alaposan meg kell tisztítanod a bogaraktól majd egy mikroszálas ronggyal és üvegtisztítóval kell ragyogó tisztára varázsolnod, a Kenotek Glass Cleaner nagy segítség ebben. Figyelj arra is, hogy a lefolyó hab nyomot hagyott-e rajta (és ezt sem az ablaktörlővel illik eltüntetni).

Milyen gyakran érdemes autót mosni?

Mindig élénk vitát szül ez a kérdés hiszen van, aki szerint hetente, más úgy véli, hogy elég havonta. Valójában akkor, amikor koszos lett, de szakértők szerint körülbelül 4-6 hetente érdemes.

Moss profin autót használd a Kenotek ápolási termékeit!


Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen