még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Így készítsd fel a motort a szezonra!

2022.02.25. / Hírek
Így készítsd fel a motort a szezonra!

Ha te is olyan vagy, mint mi akkor már biztosan alig várod, hogy végre újra motorozhass. Mielőtt megteszed nem szabad elfelejtened azt, hogy motorod hónapokig garázsban állt, ezért fel kell készíteni a tavaszi szezonra. Íme a lépések, amiket amit nem szabad kihagynod.

Magaddal kezdd!

Hónapok óta nem vezetted, nem érezted, elszoktál a mozdulatoktól és a motoros reflexeid is megkoptak, ezért egy kicsit fura helyzetbe kerülsz a szezon előtt. Úgy kellene visszarázódnod, hogy a motorod még nem készült fel. Mi a három lépéses felkészülésben hiszünk: először nézd át a motort, aztán próbáld ki, menj vele néhány kilométert, gyakorolj, és ha minden oké akkor indulj hosszabb útra. Kezdjük a motorral.

Így készítsd fel a motorodat, a lépések

Pontról pontra összegyűjtöttük neked, hogy mit kell megnézned és tenned a motorodon, még a szezon előtt, íme.

1: Nézd meg a kerekeket

Mindenképpen nézd meg a gumiabroncsokat mert nagy valószínűséggel nincs bennük elég nyomás. Ha pedig felfújtad (nagy eséllyel fel kell) nézd meg, hogy jól fognak-e a fékek. Ha nem, vagy nem tökéletesen akkor inkább cseréld ki, vagy vidd el a gépet szerelőhöz: nem vehetsz részt a forgalomba a motorral így.

2: A kenőanyagok

Ezt szinte mondanunk sem kell. Ha nincs elég, ha nem jó, ha cserélni kell, (de elővigyázatosságból is megteheted) akkor mindenképpen tedd meg, ha nem akkor tönkremehet a motorod. Nálunk minden kenőanyagot megtalálsz amire szükséged lehet. Érdemes a szűröt is átnézned, és ha kell cserélni.

3: Az akkumulátor

Nem lehetnek illúzióink. Ha egész télen nem mentél sehova a motorral és egyszer sem töltötted az akksit, akkor majdnem biztos, hogy gyenge, az is lehet, hogy el sem indul a motor. Érdemes elővigyázatosságból feltölteni, vagy akár ki is cserélni, ha elmúlt 4-5 éves. (Pro tipp: ne gyorstöltővel töltsd, ráérsz, 1 napon nem múlik semmi: inkább normál töltőt használj).

4: Világítás, indexek

A motoron nagyon sérülékeny vagy, kell, hogy láss és látszódj, ezért mindenképpen (egyébként minden indulás előtt) ellenőrizd le a lámpáidat és az indexedet is. Életet menthet ez az apróság.

5: Mosd le a motort

Ha alaposan letisztogattad mielőtt eltetted, akkor könnyű dolgod lesz, gyorsan le tudod majd mosni. Ha nem, akkor kicsit nehezebb lesz és több munka, de megéri, mert csillogó villogó motorral kezded a szezont.

Ismerd meg a kínálatunkat és tudd meg mivel segíthetjük még a motoros szezonodat!


Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen