még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Így teszed tönkre az autód

2022.05.20. / Tippek
Így teszed tönkre az autód

Nem létezik olyan, hogy tökéletes sofőr. Mindannyian rendelkezünk olyan vezetési szokásokkal, amelyek károsak. Míg az index használatának elfelejtése simán bosszantó (és akár veszélyt is jelent) az úton lévő többi járművezető számára, néhány rossz vezetési szokás befolyásolja az autó állapotát is. Most ezekből árulunk el 5 darabot, és azt is, hogyan tudod ezeket elkerülni.

A kátyúk

Sajnos Magyarországon ez különösen igaz, de egyébként kátyúk mindenhol vannak. Pontosan ezért nem csak az adott pillanatban zökkentenek ki, hanem hosszú távon is károsítják a felfüggesztést, a kormányzást, valamint az iránytartást.

Éppen ezért érdemes óvatosan vezetned, hogy elkerüld a kátyúkat, és csak akkor hajts beléjük, amikor feltétlenül szükséges. Ebben az esetben viszont okvetlenül lassíts le, mikor áthaladsz rajtuk.

A fekvőrendőrök

A kátyúkhoz hasonló gondot okoz a fekvőrendőr is. Ezeket úgy tervezték, hogy a gyalogosok és az autósok életét egyaránt megóvják. Ne kockáztass, hanem lassan hajts át rajtuk, hogy ezzel védd a járókelők biztonságát, valamint a saját kocsid állapotát is.

Különösen igaz ez az alacsony padlós kocsik esetén, mivel a fekvőrendőr bemélyedést okoz a lökhárítóban, vagy megrongálja az alváz alkatrészeit.

Úgy kezdesz el tolatni, hogy váltáskor nem állsz meg az autóval

Értjük, hogy néha sietve indulsz, és a „hátramenet” üzemmódról a „vezetésre” váltasz, miközben az autód még mindig mozog. De fontold ezt meg jól, hisz minden alkalommal a sebességváltód látja kárát ennek.

A váltás az autó mozgása közben károsítja a sebességváltó egyik alapvető mechanizmusát. Ehelyett állj meg teljesen, mielőtt átváltasz tolató üzemmódról, vagy fordítva.

A műszerfal jelzései

Autód műszerfala úgy világít, mint egy karácsonyfa? Ilyenkor hű kocsid bizony segítséget kér az egyik legjobban ismert módon - figyelmeztető lámpákkal.

Különös figyelmet kell fordítanod az akkumulátorra, a fékre, a légzsákra, a hűtőfolyadékra, az olajra és ellenőrizd a motor visszaejelző világítását is. Amikor valamelyik ilyen lámpa felgyullad, az azt jelzi, hogy valamit meg kell vizsgálnod a saját és utasaid biztonsága érdekében.

Nem cserélsz olajat elégszer

A kenőanyagok cseréjének fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Az olaj a legolcsóbb alkatrésze a motornak, így amikor nem használod, olyankor könnyedén „kinyírod” autód erőforrását. Azzal is kárt tudsz okozni, amikor nem a kocsidnak megfelelő, vagy rossz minőségű, netán egyenesen hamisított motorolajat töltesz az autóba.

Az Olajbázis szerencsére segít abban, hogy mindezt meg tudd előzni. Kenőanyagaink minőségi forrásból származnak, motorolajaink tehát garantáltan megbízhatóak, jó állapotú adalékanyagok felhasználásával. Általuk hosszan és biztonságosan tudsz vezetni, autód pedig így sokkal értékállóbb lesz, szóval többet is tudsz majd elkérni érte, ha esetleg eladósorba kerül, illetve addig is hűséges társként szolgál majd.

Fordulj hozzánk bizalommal minőségi, megbízható motorolajokért!


Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Miért eszi az autó a motorolajat

Tapasztaltad már, hogy mintha csak úgy, ok nélkül szivárgott volna az olaj autódból? Nem érdemes félvállról venned, mikor arra leszel figyelmes, hogy az autód valósággal zabálja a kenőanyagot, hiszen ez komoly műszaki problémák előjele is lehet. Olvass tovább az izgalmas részletekért és tudnivalókért…

Elolvasom
Tippek

Így teszed tönkre az autód

Nem létezik olyan, hogy tökéletes sofőr. Mindannyian rendelkezünk olyan vezetési szokásokkal, amelyek károsak. Míg az index használatának elfelejtése simán bosszantó (és akár veszélyt is jelent) az úton lévő többi járművezető számára, néhány rossz vezetési szokás befolyásolja az autó állapotát is. Most ezekből árulunk el 5 darabot, és azt is, hogyan tudod ezeket elkerülni.

Elolvasom
Hírek

Kenőanyagok egyéb gépekhez is

Minket a Favoritnál elsősorban motorolajaink, valamint egyéb, autók és motorkerékpárok esetén felhasznált kenőanyagok kapcsán ismernek. Azonban jó, ha tudod, hogy egyéb gépekhez is be tudsz szerezni tőlünk olajokat. Pontosan mihez is? Olvass tovább, és kiderül…

Elolvasom
Hírek

Ilyen az autóvezetés szerte a világon

Bizonyára Te is megfordultál már autóval a határokon túl. Feltűnt, hogy eltérő a vezetési kultúra? Te milyen jelenségeket tapasztaltál? Cikkünkben most ezt a kérdéskört járjuk körbe, tarts velünk Te is világ körüli utunkon 😊

Elolvasom
Hírek

Így csillogjon mindig az autód

Autóüzemeltetési folyadék kapcsán a legtöbben egyből a motorolajra, váltóolajra, vagy egyéb kenőanyagokra asszociálnak. Azonban nálunk a Favorit és Midland márkáinkon túl is van élet. Ismerd most meg autóápolási termékeinket.Így csillogjon mindig az autód

Elolvasom
Hírek

Hibák, melyeket Te is elkövetsz autóvezetés során

Te jó autóvezetőnek tartod magad? Olyannak, aki nem, vagy csak ritkán vét hibákat? Tudd meg cikkünkből, hogy valóban így van-e, vagy Te is azok közé tartozol, akik hajlamosak típushibákat véteni a téli autóvezetés során.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen