még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Miért fontos a váltóolaj cseréje?

2020.03.02. / Tippek
Miért fontos a váltóolaj cseréje?

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni a kenőanyagok cseréjének fontosságát, melyek által autód vagy motorod sokkal értékállóbb lesz, valamint tovább leszel képes használni meghibásodás nélkül.

Azonban tévhit, hogyha azt hiszed, hogy mindez kizárólag a motorolajra vonatkozik, hiszen az egyéb kenőanyagok éppannyira fontosak. Ilyen például a váltóolaj is.

A váltóolajról amiatt is könnyen meg tudsz feledkezni, mivel ennél nincs mindig olyan egyértelmű előírás (futásteljesítmény, vagy időkorlát), mint a motorolajok esetében. Gyakran az is problémát jelent a kenőanyagoknál, hogy a használtan vett autó esetén nem tudod pontosan, mekkora igénybevételnek volt kitéve az adott alkatrész, mikor volt legutóbb cserélve az olaj, stb.

A váltó-, valamint hajtóműolajok piacán ráadásul rendkívül széles választék áll rendelkezésedre, mely könnyen elbizonytalaníthat. Megkülönböztetünk többféle viszkozitású kenőanyagot, ahogy természetesen a márkák és árak tekintetében is eltérések tapasztalhatóak. 

Azonban itt is érvényes az a tanács, amit a motorolajoknál hangoztatunk, miszerint érdemes elővigyázatosnak lenned a motorolaj nepperek és a nem megbízható forrásból származó kenőanyagok miatt. Felesleges ezen spórolnod, hiszen egy műszaki hibának sokkal nagyobb anyagi vonzata lesz majd.

Például ott van az egyik leggyakoribb típus a magyar utakon, a Suzuki Swift 1.3-as motorral, melynél 45 ezer kilométerenként ajánlják a cserét, elmulasztása esetén pedig a nyelestengely görgőscsapágya tud meghibásodni, melynek javítása több százezres kiadás.

A váltóolaj cseréje kapcsán tehát mindenképpen érdemes az autód kézikönyvére támaszkodnod, azonban semmiképpen sem ajánlott a végsőkig várnod vele, hiszen a javítási költség sokkal húzósabb is lehet, mint az újonnan beszerzett váltóolaj ára. Ne spórolj tehát rajta, válassz inkább minőségi kenőanyagot, melyet megtalálsz kínálatunkban.

Szerezd be váltóolajad megbízható forrásból, válaszd az Olajbázist!

Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Tippek

Szintetikus vagy ásványi – melyiket válaszd?

A Te autódban jelenleg milyen kenőanyag van? Ásványi vagy szintetikus olajat használsz inkább? Na és azt tudod, mi a különbség a kettő között? Ebből a blogcikkből mindent megtudsz róluk…

Elolvasom
Tippek

Ezért ne feledkezz meg a fékfolyadék cseréjéről

Szerinted melyik a leghasznosabb alkatrész egy gépjárműben? Sokan mondanák a motort, de bizonyára elhangoznának a kerekek is. De mi a helyzet a fékekkel?

Elolvasom
Tippek

Miért mindegy ma már, hogy téli vagy nyári olajról van szó?

Gondoltad volna, hogy még napjainkban is van némi bizonytalanság az autósok és szerelők fejében a téli és nyári motorolajok szükségességével kapcsolatban? Blogcikkünkben most lerántjuk a leplet a témáról, és segítünk rendet tenni a fejekben.

Elolvasom
Tippek

Hogyan válassz megfelelő olajat motorodhoz?

Tudtad, hogy a motorkerékpár esetében ugyanolyan fontos a megfelelő kenőanyag kiválasztása, mint egy autónál? Ez szolgáltat ugyanis megfelelő alapot az üzemszerű működéshez, valamint hosszú távon is biztonságot nyújt a motornak és gazdájának egyaránt.

Elolvasom
Tippek

Ne felejts el nyári szélvédőmosóra váltani

Sokak számára a tavasz egyet jelent a családi autós kirándulással. A biztonságos utakhoz azonban elengedhetetlen, hogy megfelelően felkészítsd gépjárműved a hosszabb utakra. Ebbe pedig az olyan „apróságok” is beletartoznak, mint a szélvédőmosó folyadék cseréje, téliről nyárira.

Elolvasom
Tippek

Óriási károkat okoznak a motorolaj nepperek

Te találkoztál már hamisított motorolajjal? Felismered egyáltalán? Tudj meg mindent a motorolaj nepperekről, és az ellenük folytatott harcról.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen