még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Miért fontos a váltóolaj cseréje?

2020.03.02. / Tippek
Miért fontos a váltóolaj cseréje?

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni a kenőanyagok cseréjének fontosságát, melyek által autód vagy motorod sokkal értékállóbb lesz, valamint tovább leszel képes használni meghibásodás nélkül.

Azonban tévhit, hogyha azt hiszed, hogy mindez kizárólag a motorolajra vonatkozik, hiszen az egyéb kenőanyagok éppannyira fontosak. Ilyen például a váltóolaj is.

A váltóolajról amiatt is könnyen meg tudsz feledkezni, mivel ennél nincs mindig olyan egyértelmű előírás (futásteljesítmény, vagy időkorlát), mint a motorolajok esetében. Gyakran az is problémát jelent a kenőanyagoknál, hogy a használtan vett autó esetén nem tudod pontosan, mekkora igénybevételnek volt kitéve az adott alkatrész, mikor volt legutóbb cserélve az olaj, stb.

A váltó-, valamint hajtóműolajok piacán ráadásul rendkívül széles választék áll rendelkezésedre, mely könnyen elbizonytalaníthat. Megkülönböztetünk többféle viszkozitású kenőanyagot, ahogy természetesen a márkák és árak tekintetében is eltérések tapasztalhatóak. 

Azonban itt is érvényes az a tanács, amit a motorolajoknál hangoztatunk, miszerint érdemes elővigyázatosnak lenned a motorolaj nepperek és a nem megbízható forrásból származó kenőanyagok miatt. Felesleges ezen spórolnod, hiszen egy műszaki hibának sokkal nagyobb anyagi vonzata lesz majd.

Például ott van az egyik leggyakoribb típus a magyar utakon, a Suzuki Swift 1.3-as motorral, melynél 45 ezer kilométerenként ajánlják a cserét, elmulasztása esetén pedig a nyelestengely görgőscsapágya tud meghibásodni, melynek javítása több százezres kiadás.

A váltóolaj cseréje kapcsán tehát mindenképpen érdemes az autód kézikönyvére támaszkodnod, azonban semmiképpen sem ajánlott a végsőkig várnod vele, hiszen a javítási költség sokkal húzósabb is lehet, mint az újonnan beszerzett váltóolaj ára. Ne spórolj tehát rajta, válassz inkább minőségi kenőanyagot, melyet megtalálsz kínálatunkban.

Szerezd be váltóolajad megbízható forrásból, válaszd az Olajbázist!

Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Érdekességek a Forma-1 világából

Szereted a Formula-1-et? Azok közé a fanatikus rajongók közé tartozol, akik akár hajnalban is felkelnek egy tengerentúli futam kedvéért, ráadásul több ajándéktárggyal is rendelkeznek kedvenc csapatukról vagy pilótájukról? Akkor ez a blogcikk neked szól, ugyanis érdekességeket hoztunk el neked az autózás királykategóriájának világáról.

Elolvasom
Tippek

Fekete motorolaj - baj vagy sem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Események

Ilyen volt az AMTS 2021-ben

Szeretsz autós rendezvényekre, vagy pályanapokra járni? Ezeknek a rendezvényeknek az egyik legjelesebb képviselője az AMTS, azaz az Autó Motor Tuning Show, melyre már határon túlról is érkeznek olyanok, akik szeretnék megmutatni átalakított kocsijukat.

Elolvasom
Tippek

Állj készen a sötét estékre

Itt van a tél, itt van újra…Vártad már, vagy végtelenül szerelmes vagy a nyárba? Akárhogy is, a hideg évszak elérkezett, ez pedig egyet jelent a korai sötétedés közeledtével. Ilyenkor kiemelt fontosságú az, hogy biztonságosan vezess az utakon. Ehhez a megfelelő műszaki felkészültség mellett elengedhetetlen az is, hogy megfelelő állapotban legyenek a fényszórók autódon.

Elolvasom
Tippek

Állj készen a műszaki vizsgára

Te mikor voltál legutóbb műszaki vizsgán? Na és mikor esedékes a legközelebbi? Sokan hajlamosak megfeledkezni erről, vagy egyenesen elbliccelni, pedig nem csak egy kötelezően letudandó rossz dologról beszélünk, hanem olyan tevékenységről, mely az életedet is megvédheti.

Elolvasom
Hírek

Biztos, hogy kell chiptuning az autódnak?

Te tudod, hogy mi az a chiptuning? Ez egy olyan módszer, mely révén meg tudod növelni az autód teljesítményét. Ilyenkor egy ezzel foglalkozó szakember „megbuherálja” a motorvezérlő egység, vagy röviden ECU programját, így el tudod érni, hogy a motor magasabb szinten működjön. Azonban biztos, hogy jót tesz ez a kocsinak?

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen