még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Miért fontos a váltóolaj cseréje?

2020.03.02. / Tippek
Miért fontos a váltóolaj cseréje?

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni a kenőanyagok cseréjének fontosságát, melyek által autód vagy motorod sokkal értékállóbb lesz, valamint tovább leszel képes használni meghibásodás nélkül.

Azonban tévhit, hogyha azt hiszed, hogy mindez kizárólag a motorolajra vonatkozik, hiszen az egyéb kenőanyagok éppannyira fontosak. Ilyen például a váltóolaj is.

A váltóolajról amiatt is könnyen meg tudsz feledkezni, mivel ennél nincs mindig olyan egyértelmű előírás (futásteljesítmény, vagy időkorlát), mint a motorolajok esetében. Gyakran az is problémát jelent a kenőanyagoknál, hogy a használtan vett autó esetén nem tudod pontosan, mekkora igénybevételnek volt kitéve az adott alkatrész, mikor volt legutóbb cserélve az olaj, stb.

A váltó-, valamint hajtóműolajok piacán ráadásul rendkívül széles választék áll rendelkezésedre, mely könnyen elbizonytalaníthat. Megkülönböztetünk többféle viszkozitású kenőanyagot, ahogy természetesen a márkák és árak tekintetében is eltérések tapasztalhatóak. 

Azonban itt is érvényes az a tanács, amit a motorolajoknál hangoztatunk, miszerint érdemes elővigyázatosnak lenned a motorolaj nepperek és a nem megbízható forrásból származó kenőanyagok miatt. Felesleges ezen spórolnod, hiszen egy műszaki hibának sokkal nagyobb anyagi vonzata lesz majd.

Például ott van az egyik leggyakoribb típus a magyar utakon, a Suzuki Swift 1.3-as motorral, melynél 45 ezer kilométerenként ajánlják a cserét, elmulasztása esetén pedig a nyelestengely görgőscsapágya tud meghibásodni, melynek javítása több százezres kiadás.

A váltóolaj cseréje kapcsán tehát mindenképpen érdemes az autód kézikönyvére támaszkodnod, azonban semmiképpen sem ajánlott a végsőkig várnod vele, hiszen a javítási költség sokkal húzósabb is lehet, mint az újonnan beszerzett váltóolaj ára. Ne spórolj tehát rajta, válassz inkább minőségi kenőanyagot, melyet megtalálsz kínálatunkban.

Szerezd be váltóolajad megbízható forrásból, válaszd az Olajbázist!

Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Miért használj csónakodhoz speciális, erre gyártott motorolajat?

Elérkezett a nyár, ez pedig az autós utazások mellett a nyár és a hajózás időszaka is. Szoktál lejárni a Balatonra, vagy esetleg a távolabbi Adria a cél? Hajózni mindig jó, de nyáron a szép idő miatt kiemelten hangulatos szelni a habokat, azonban ez is csupán akkor lesz valódi öröm, ha megfelelő állapotban van tartva a vízi járműved.

Elolvasom
Hírek

Hogyan használd a Midland olajválasztót?

Egy korábbi cikkünkben már beszéltünk a Midland olajválasztó keresőjéről, mely segítségével egykettőre meg tudod találni, hogy autódnak melyik kenőanyagra van leginkább szüksége. Most azonban kissé más megközelítésből állunk a témához, és képekkel illusztrálva mutatjuk be ennek a hasznos weboldalnak a működését.

Elolvasom
Hírek

Érdekességek a Forma-1 világából

Szereted a Formula-1-et? Azok közé a fanatikus rajongók közé tartozol, akik akár hajnalban is felkelnek egy tengerentúli futam kedvéért, ráadásul több ajándéktárggyal is rendelkeznek kedvenc csapatukról vagy pilótájukról? Akkor ez a blogcikk neked szól, ugyanis érdekességeket hoztunk el neked az autózás királykategóriájának világáról.

Elolvasom
Hírek

Meddig tart a motorolaj szavatossága?

Oda szoktál figyelni az élelmiszereknél a szavatosságra? Már a boltban megnézed, nehogy lejárt tejfölt tegyél a kosaradba? Na de így szoktál cselekedni a motorolajok kapcsán is?

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Forma 1 és az olajégetés – tudod, mi a kapcsolat?

Mire gondolsz, ha azt hallod, „száguldó cirkusz”? A Forma-1 rajongóinak bizonyára nem kell magyaráznunk ezt a kifejezést, mostani cikkünk pedig pontosan azoknak szól, akiket az autósport királykategóriája hoz igazán lázba. Cikkünkben viszont egy speciális tényezőre fogunk rávilágítani, ez pedig az olajégetés.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen