még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Miért fontos a váltóolaj cseréje?

2020.03.02. / Tippek
Miért fontos a váltóolaj cseréje?

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni a kenőanyagok cseréjének fontosságát, melyek által autód vagy motorod sokkal értékállóbb lesz, valamint tovább leszel képes használni meghibásodás nélkül.

Azonban tévhit, hogyha azt hiszed, hogy mindez kizárólag a motorolajra vonatkozik, hiszen az egyéb kenőanyagok éppannyira fontosak. Ilyen például a váltóolaj is.

A váltóolajról amiatt is könnyen meg tudsz feledkezni, mivel ennél nincs mindig olyan egyértelmű előírás (futásteljesítmény, vagy időkorlát), mint a motorolajok esetében. Gyakran az is problémát jelent a kenőanyagoknál, hogy a használtan vett autó esetén nem tudod pontosan, mekkora igénybevételnek volt kitéve az adott alkatrész, mikor volt legutóbb cserélve az olaj, stb.

A váltó-, valamint hajtóműolajok piacán ráadásul rendkívül széles választék áll rendelkezésedre, mely könnyen elbizonytalaníthat. Megkülönböztetünk többféle viszkozitású kenőanyagot, ahogy természetesen a márkák és árak tekintetében is eltérések tapasztalhatóak. 

Azonban itt is érvényes az a tanács, amit a motorolajoknál hangoztatunk, miszerint érdemes elővigyázatosnak lenned a motorolaj nepperek és a nem megbízható forrásból származó kenőanyagok miatt. Felesleges ezen spórolnod, hiszen egy műszaki hibának sokkal nagyobb anyagi vonzata lesz majd.

Például ott van az egyik leggyakoribb típus a magyar utakon, a Suzuki Swift 1.3-as motorral, melynél 45 ezer kilométerenként ajánlják a cserét, elmulasztása esetén pedig a nyelestengely görgőscsapágya tud meghibásodni, melynek javítása több százezres kiadás.

A váltóolaj cseréje kapcsán tehát mindenképpen érdemes az autód kézikönyvére támaszkodnod, azonban semmiképpen sem ajánlott a végsőkig várnod vele, hiszen a javítási költség sokkal húzósabb is lehet, mint az újonnan beszerzett váltóolaj ára. Ne spórolj tehát rajta, válassz inkább minőségi kenőanyagot, melyet megtalálsz kínálatunkban.

Szerezd be váltóolajad megbízható forrásból, válaszd az Olajbázist!

Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Midland márka és ami mögötte van - egy 140 éves világcég története

A Favorit mellett a másik kiemelt márkánk a Midland. Itt a svájci minőség mellett a 140 év tapasztalat szolgáltat garanciát arra, hogy minőségi kenőanyag kerül a hűséges négykerekűdbe. Tarts velünk te is egy izgalmas időutazáson, ahol a Midland történelmébe nyersz bepillantást.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

Így készítsd fel az autódat a tavaszra

Úgy kellene kezdeni a cikket, hogy „a hosszú, kegyetlen tél igénybe vette az autódat és most, hogy hamarosan beköszönt a tavasz ideje újra foglalkoznod vele”. De ez nem igaz, mert idén szinte egyáltalán nem volt tél. Mégis íme 5 olyan dolog, amit mindenképp csinálj meg a kocsidon a „tavaszi felkészítés” jegyében.

Elolvasom
Hírek

Ez történik az autóddal, ha motorolaj nélkül vezeted

Emlékszel még arra a mesére, amiben a legkisebb királylány azt mondja apjának, az öreg királynak, hogy úgy szereti, mint a sót? Bizonyára gyerekkorodban is hallottad ezt a történetet, melynek tanulsága az, hogy sok dolgot csak akkor értékelünk, amikor már nincsen velünk. Meglepő, de így van a motorolaj esetén is.

Elolvasom
Hírek

Mit tartogat 2023 az autóiparban? Trendelőrejelzés.

A delphoi jósnőknek is könnyebb dolguk volt amikor egy egy háború kimenetelét jósolták meg, mint nekünk, akik arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük mit tartogat nekünk az autóipar 2023-ban? Íme a mi szakmai jóslásaink/tippjeink.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen