még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Ne felejts el nyári szélvédőmosóra váltani

2020.04.16. / Tippek
Ne felejts el nyári szélvédőmosóra váltani

Sokak számára a tavasz egyet jelent a családi autós kirándulással. A biztonságos utakhoz azonban elengedhetetlen, hogy megfelelően felkészítsd gépjárműved a hosszabb utakra. Ebbe pedig az olyan „apróságok” is beletartoznak, mint a szélvédőmosó folyadék cseréje, téliről nyárira.

De miért is fontos mindez? Alapvetően két fajta ablakmosó létezik, téli és nyári. Azonos mindkettőben, hogy ioncserélt víz hozzáadásával készülnek. Ez azért van így, mert sima víz esetén sosem tudod, hogy milyen kemény, és így könnyen kirakódik a szélvédőn, illetve a csöveken, mely dugulást okoz. 

A két folyadék közül a nyári sokkal hatékonyabban működik meleg időben, mint a téli folyadék. A téli sokkal jobb fagyálló képességgel bír a benne rejlő alkoholnak köszönhetően, erre azonban már nem lesz szükséged (legalábbis az év végéig).

A cserét a nyári gumira való váltással együtt érdemes megejtened, tehát amikor a hőmérséklet tartósan +10 fok fölé emelkedik. Érdemes kispriccelned teljesen a téli folyadékot a csere előtt, a maximális hatékonyság érdekében.

Fontos tudnivaló, hogy nem elég pusztán a sampont és a vizet összekeverned, hanem speciális nyári folyadékot kell megvásárolnod, mivel a téli túlságosan elkenődik, pont a fagyállótartalom miatt, mely nyáron egy zsíros hártyát képez a szélvédőn, és így rontja a látási viszonyokat. Gondolom Te sem akarod kockáztatni családod egészségét egy koszos szélvédő miatt…

A szélvédőmosó folyadék kapcsán a legfontosabb elvárás, hogy oldja a szerves anyagokat, hogy könnyebben tudd a szélvédőre csapódott bogarakat eltávolítani. Legtöbb esetben, sárga narancs, vagy zöld színű (szemben a télivel, ami kék), és direkt szervesanyagoldóval készül, valamint olyan tenzidekkel, melyeknek erősebb a tisztító hatása.

Végezetül megosztok néhány tippet a nyári szélvédőmosó használata kapcsán is. A leghatékonyabb bogároldó hatás elérése érdekében ugyanis többet kell spriccelned, mint a téli esetén. 

Ennek az az oka, hogy hiába bír erős kitinoldó hatással a nyári ablakmosó, de mégsem képes azonnal eltakarítani a szennyeződést, ezért türelmes használat szükséges hozzá. Fontos még, hogy lehetőleg frissen „húzd le” az ablaktörlővel, mivel rászáradt állapotban már közel sem olyan biztos, hogy lejön a szennyeződés.

Az optimális hatás eléréséhez továbbá érdemes lecserélned az ablaktörlő lapátokat is, az autód tavaszi felkészítése során. De ne csupán a külsőségeken változtass, hanem a kocsidban rejlő olajokat és folyadékokat is cseréld le az évszaknak megfelelő anyagokra.

Ebben tudunk segítséget nyújtani, több éves tapasztalatunknak és minőségi termékeinknek köszönhetően. Fordulj hozzánk bizalommal.

Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Biztos, hogy kell chiptuning az autódnak?

Te tudod, hogy mi az a chiptuning? Ez egy olyan módszer, mely révén meg tudod növelni az autód teljesítményét. Ilyenkor egy ezzel foglalkozó szakember „megbuherálja” a motorvezérlő egység, vagy röviden ECU programját, így el tudod érni, hogy a motor magasabb szinten működjön. Azonban biztos, hogy jót tesz ez a kocsinak?

Elolvasom
Hírek

A legmegbízhatóbb motorkerékpár márkák

A benzingőz szerelmese vagy, azonban négy helyett inkább két keréken érzed komfortosan magad az utakon? Akkor mostani blogcikkünk neked szól, ugyanis azokat a motorkerékpár márkákat listázzuk ki számodra, melyek híresek a megbízhatóságukról.

Elolvasom
Hírek

A gyorsulás bajnokai

Hitvallásod, hogy egy autó minél gyorsabb, annál jobb? Blogcikkünkben kicsit körbejárjuk a témát. Most tehát bemutatunk autókat, amelyek rendkívül gyorsan érik el a 200 km/h-t.

Elolvasom
Tippek

A fék és a leggyakoribb hibái

Lassan járj, tovább érsz… Ez a mondás közhelyesnek hangozhat, azonban tagadhatatlanul igaz. Régen egy Pirelli reklámban szerepelt a szlogen, hogy „mit ér az erő, ha nem uralod”. Ez a gumik mellett vonatkozik a nagy teljesítményű, szupergyors sportkocsikra is, ahol hiába a sebesség, ha a sofőr nem tudja kezelni az autóban rejlő erőt és sebességet. Ehhez elengedhetetlenek a kiválóan működő fékek. Tudd meg cikkünkből, hogy mik a legjellemzőbb fékhibák, és azt is, hogyan tudsz tenni ellene.

Elolvasom
Tippek

Szintetikus vagy ásványi – melyiket válaszd?

A Te autódban jelenleg milyen kenőanyag van? Ásványi vagy szintetikus olajat használsz inkább? Na és azt tudod, mi a különbség a kettő között? Ebből a blogcikkből mindent megtudsz róluk…

Elolvasom
Tippek

Ezért ne feledkezz meg a fékfolyadék cseréjéről

Szerinted melyik a leghasznosabb alkatrész egy gépjárműben? Sokan mondanák a motort, de bizonyára elhangoznának a kerekek is. De mi a helyzet a fékekkel?

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen