még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Ne felejts el nyári szélvédőmosóra váltani

2020.04.16. / Tippek
Ne felejts el nyári szélvédőmosóra váltani

Sokak számára a tavasz egyet jelent a családi autós kirándulással. A biztonságos utakhoz azonban elengedhetetlen, hogy megfelelően felkészítsd gépjárműved a hosszabb utakra. Ebbe pedig az olyan „apróságok” is beletartoznak, mint a szélvédőmosó folyadék cseréje, téliről nyárira.

De miért is fontos mindez? Alapvetően két fajta ablakmosó létezik, téli és nyári. Azonos mindkettőben, hogy ioncserélt víz hozzáadásával készülnek. Ez azért van így, mert sima víz esetén sosem tudod, hogy milyen kemény, és így könnyen kirakódik a szélvédőn, illetve a csöveken, mely dugulást okoz. 

A két folyadék közül a nyári sokkal hatékonyabban működik meleg időben, mint a téli folyadék. A téli sokkal jobb fagyálló képességgel bír a benne rejlő alkoholnak köszönhetően, erre azonban már nem lesz szükséged (legalábbis az év végéig).

A cserét a nyári gumira való váltással együtt érdemes megejtened, tehát amikor a hőmérséklet tartósan +10 fok fölé emelkedik. Érdemes kispriccelned teljesen a téli folyadékot a csere előtt, a maximális hatékonyság érdekében.

Fontos tudnivaló, hogy nem elég pusztán a sampont és a vizet összekeverned, hanem speciális nyári folyadékot kell megvásárolnod, mivel a téli túlságosan elkenődik, pont a fagyállótartalom miatt, mely nyáron egy zsíros hártyát képez a szélvédőn, és így rontja a látási viszonyokat. Gondolom Te sem akarod kockáztatni családod egészségét egy koszos szélvédő miatt…

A szélvédőmosó folyadék kapcsán a legfontosabb elvárás, hogy oldja a szerves anyagokat, hogy könnyebben tudd a szélvédőre csapódott bogarakat eltávolítani. Legtöbb esetben, sárga narancs, vagy zöld színű (szemben a télivel, ami kék), és direkt szervesanyagoldóval készül, valamint olyan tenzidekkel, melyeknek erősebb a tisztító hatása.

Végezetül megosztok néhány tippet a nyári szélvédőmosó használata kapcsán is. A leghatékonyabb bogároldó hatás elérése érdekében ugyanis többet kell spriccelned, mint a téli esetén. 

Ennek az az oka, hogy hiába bír erős kitinoldó hatással a nyári ablakmosó, de mégsem képes azonnal eltakarítani a szennyeződést, ezért türelmes használat szükséges hozzá. Fontos még, hogy lehetőleg frissen „húzd le” az ablaktörlővel, mivel rászáradt állapotban már közel sem olyan biztos, hogy lejön a szennyeződés.

Az optimális hatás eléréséhez továbbá érdemes lecserélned az ablaktörlő lapátokat is, az autód tavaszi felkészítése során. De ne csupán a külsőségeken változtass, hanem a kocsidban rejlő olajokat és folyadékokat is cseréld le az évszaknak megfelelő anyagokra.

Ebben tudunk segítséget nyújtani, több éves tapasztalatunknak és minőségi termékeinknek köszönhetően. Fordulj hozzánk bizalommal.

Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Tippek

Szintetikus vagy ásványi – melyiket válaszd?

A Te autódban jelenleg milyen kenőanyag van? Ásványi vagy szintetikus olajat használsz inkább? Na és azt tudod, mi a különbség a kettő között? Ebből a blogcikkből mindent megtudsz róluk…

Elolvasom
Tippek

Ezért ne feledkezz meg a fékfolyadék cseréjéről

Szerinted melyik a leghasznosabb alkatrész egy gépjárműben? Sokan mondanák a motort, de bizonyára elhangoznának a kerekek is. De mi a helyzet a fékekkel?

Elolvasom
Tippek

Miért mindegy ma már, hogy téli vagy nyári olajról van szó?

Gondoltad volna, hogy még napjainkban is van némi bizonytalanság az autósok és szerelők fejében a téli és nyári motorolajok szükségességével kapcsolatban? Blogcikkünkben most lerántjuk a leplet a témáról, és segítünk rendet tenni a fejekben.

Elolvasom
Tippek

Hogyan válassz megfelelő olajat motorodhoz?

Tudtad, hogy a motorkerékpár esetében ugyanolyan fontos a megfelelő kenőanyag kiválasztása, mint egy autónál? Ez szolgáltat ugyanis megfelelő alapot az üzemszerű működéshez, valamint hosszú távon is biztonságot nyújt a motornak és gazdájának egyaránt.

Elolvasom
Tippek

Ne felejts el nyári szélvédőmosóra váltani

Sokak számára a tavasz egyet jelent a családi autós kirándulással. A biztonságos utakhoz azonban elengedhetetlen, hogy megfelelően felkészítsd gépjárműved a hosszabb utakra. Ebbe pedig az olyan „apróságok” is beletartoznak, mint a szélvédőmosó folyadék cseréje, téliről nyárira.

Elolvasom
Tippek

Óriási károkat okoznak a motorolaj nepperek

Te találkoztál már hamisított motorolajjal? Felismered egyáltalán? Tudj meg mindent a motorolaj nepperekről, és az ellenük folytatott harcról.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen