még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Ne felejts el nyári szélvédőmosóra váltani

2020.04.16. / Tippek
Ne felejts el nyári szélvédőmosóra váltani

Sokak számára a tavasz egyet jelent a családi autós kirándulással. A biztonságos utakhoz azonban elengedhetetlen, hogy megfelelően felkészítsd gépjárműved a hosszabb utakra. Ebbe pedig az olyan „apróságok” is beletartoznak, mint a szélvédőmosó folyadék cseréje, téliről nyárira.

De miért is fontos mindez? Alapvetően két fajta ablakmosó létezik, téli és nyári. Azonos mindkettőben, hogy ioncserélt víz hozzáadásával készülnek. Ez azért van így, mert sima víz esetén sosem tudod, hogy milyen kemény, és így könnyen kirakódik a szélvédőn, illetve a csöveken, mely dugulást okoz. 

A két folyadék közül a nyári sokkal hatékonyabban működik meleg időben, mint a téli folyadék. A téli sokkal jobb fagyálló képességgel bír a benne rejlő alkoholnak köszönhetően, erre azonban már nem lesz szükséged (legalábbis az év végéig).

A cserét a nyári gumira való váltással együtt érdemes megejtened, tehát amikor a hőmérséklet tartósan +10 fok fölé emelkedik. Érdemes kispriccelned teljesen a téli folyadékot a csere előtt, a maximális hatékonyság érdekében.

Fontos tudnivaló, hogy nem elég pusztán a sampont és a vizet összekeverned, hanem speciális nyári folyadékot kell megvásárolnod, mivel a téli túlságosan elkenődik, pont a fagyállótartalom miatt, mely nyáron egy zsíros hártyát képez a szélvédőn, és így rontja a látási viszonyokat. Gondolom Te sem akarod kockáztatni családod egészségét egy koszos szélvédő miatt…

A szélvédőmosó folyadék kapcsán a legfontosabb elvárás, hogy oldja a szerves anyagokat, hogy könnyebben tudd a szélvédőre csapódott bogarakat eltávolítani. Legtöbb esetben, sárga narancs, vagy zöld színű (szemben a télivel, ami kék), és direkt szervesanyagoldóval készül, valamint olyan tenzidekkel, melyeknek erősebb a tisztító hatása.

Végezetül megosztok néhány tippet a nyári szélvédőmosó használata kapcsán is. A leghatékonyabb bogároldó hatás elérése érdekében ugyanis többet kell spriccelned, mint a téli esetén. 

Ennek az az oka, hogy hiába bír erős kitinoldó hatással a nyári ablakmosó, de mégsem képes azonnal eltakarítani a szennyeződést, ezért türelmes használat szükséges hozzá. Fontos még, hogy lehetőleg frissen „húzd le” az ablaktörlővel, mivel rászáradt állapotban már közel sem olyan biztos, hogy lejön a szennyeződés.

Az optimális hatás eléréséhez továbbá érdemes lecserélned az ablaktörlő lapátokat is, az autód tavaszi felkészítése során. De ne csupán a külsőségeken változtass, hanem a kocsidban rejlő olajokat és folyadékokat is cseréld le az évszaknak megfelelő anyagokra.

Ebben tudunk segítséget nyújtani, több éves tapasztalatunknak és minőségi termékeinknek köszönhetően. Fordulj hozzánk bizalommal.

Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Miért eszi az autó a motorolajat

Tapasztaltad már, hogy mintha csak úgy, ok nélkül szivárgott volna az olaj autódból? Nem érdemes félvállról venned, mikor arra leszel figyelmes, hogy az autód valósággal zabálja a kenőanyagot, hiszen ez komoly műszaki problémák előjele is lehet. Olvass tovább az izgalmas részletekért és tudnivalókért…

Elolvasom
Tippek

Így teszed tönkre az autód

Nem létezik olyan, hogy tökéletes sofőr. Mindannyian rendelkezünk olyan vezetési szokásokkal, amelyek károsak. Míg az index használatának elfelejtése simán bosszantó (és akár veszélyt is jelent) az úton lévő többi járművezető számára, néhány rossz vezetési szokás befolyásolja az autó állapotát is. Most ezekből árulunk el 5 darabot, és azt is, hogyan tudod ezeket elkerülni.

Elolvasom
Hírek

Kenőanyagok egyéb gépekhez is

Minket a Favoritnál elsősorban motorolajaink, valamint egyéb, autók és motorkerékpárok esetén felhasznált kenőanyagok kapcsán ismernek. Azonban jó, ha tudod, hogy egyéb gépekhez is be tudsz szerezni tőlünk olajokat. Pontosan mihez is? Olvass tovább, és kiderül…

Elolvasom
Hírek

Ilyen az autóvezetés szerte a világon

Bizonyára Te is megfordultál már autóval a határokon túl. Feltűnt, hogy eltérő a vezetési kultúra? Te milyen jelenségeket tapasztaltál? Cikkünkben most ezt a kérdéskört járjuk körbe, tarts velünk Te is világ körüli utunkon 😊

Elolvasom
Hírek

Így csillogjon mindig az autód

Autóüzemeltetési folyadék kapcsán a legtöbben egyből a motorolajra, váltóolajra, vagy egyéb kenőanyagokra asszociálnak. Azonban nálunk a Favorit és Midland márkáinkon túl is van élet. Ismerd most meg autóápolási termékeinket.Így csillogjon mindig az autód

Elolvasom
Hírek

Hibák, melyeket Te is elkövetsz autóvezetés során

Te jó autóvezetőnek tartod magad? Olyannak, aki nem, vagy csak ritkán vét hibákat? Tudd meg cikkünkből, hogy valóban így van-e, vagy Te is azok közé tartozol, akik hajlamosak típushibákat véteni a téli autóvezetés során.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen