még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Óriási károkat okoznak a motorolaj nepperek

2020.03.23. / Tippek
Óriási károkat okoznak a motorolaj nepperek

Te találkoztál már hamisított motorolajjal? Felismered egyáltalán? Tudj meg mindent a motorolaj nepperekről, és az ellenük folytatott harcról.

Jöjjenek elsőként a szikár tények. A Nemzeti Adó és Vámhivatal már 2013-ban is talált hamisított termékeket, több 10 millió forint értékben. Ez a vizsgálat több autós boltot érintett akkor.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára, Dr. Wilde György úgy nyilatkozott, hogy az itthon évente hivatalosan eladott ötvenezer tonna kenőolajon felül legalább húszezer tonnányi származik ismeretlen forrásból. Perspektívába helyezve a dolgot, ez 24 millió liter olajat jelent…

A vizsgálatokat próbavásárlással végzik, külön figyelmet szentelve a gyanúsan olcsón kínált motorolajokra. Ez kell, hogy legyen az első intő jel Számodra is, amikor motorolajat vásárolsz.

És hogyan történik pontosan a hamisítás? A lehetőségek tárháza sajnos végtelen, az egyik legkézenfekvőbb megoldás az olcsóbb alapolaj felhasználása, de nem ritka a kenőzsír hozzáadásával és szűréssel újjá varázsolt fáradt olaj sem, mely akár egy csereperióduson belül súlyos károkat okoz motorodban.

A csalók ráadásul nagyüzemben végzik tevékenységüket. Ez abból is látszik, hogy sok esetben képesek leutánozni a gyártók flakonjait és címkéit, ez pedig arra utal, hogy érdekeltségeik vannak a nyomdai-, illetve a palackozó technológiában is. 

Egy másik trükk, hogy nem csak a bolti, hanem a nagy kiszerelésű, 208 literes hordókat is felvásárolják, majd olcsó, kétes minőségű olajjal töltik tele, később pedig itthon eladják, jelentős haszonnal. Megtehetik, hiszen a szervizeknek szánt kiszerelés nincsen olyan hatékony védelemmel ellátva, így kevesebb a kockázat.

Az egyik ilyen védelem a hologramos matrica, melyet a nevesebb gyártók kannáin megtalálsz. Egy másik megoldás pedig az olaj színezése egyes típusok esetében. De találkozhatsz QR kóddal ellátott kannával is, vagy olyannal, melyet speciális „zárral” láttak el.

Alapvetően azonban nem tudod pusztán az olajra ránézve, hogy az garantáltan eredeti, vagy hamisítvány. Különösen igaz ez a már motorba töltött, kipufogógáz-származékokkal és korommal szennyezett olaj esetében.

hamisítvány olaj használatából adódó probléma

És hogy miért ekkora probléma ez? Azért, mert a nem megbízható forrásból származó, rossz minőségű olaj komoly károkat okoz az autódban.

Nem véletlenül mondják, hogy az olaj a legolcsóbb alkatrész a motorban, hiszen az olajcsere kapcsán szoktak ezzel érvelni, hogy sokkal egyszerűbb és olcsóbb megoldás rendszeresen kicserélni a kenőanyagot, mintsem a családi kasszát megterhelő összegekért alkatrészt cserélned… Amennyiben nem vigyázol, úgy egy pár ezer forintos spórolásnak könnyen több százezres motorhiba lesz a vége.

Ne hagyd magad átverni, válassz motorolajat megbízható forrásból. Nálunk garantáltan az eredeti, jó minőségű kenőanyaghoz jutsz. Fordulj hozzánk Te is bizalommal

Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Hírek

Autóápolás télen, avagy 5 folyadék, amire szükséged lesz

Ahogy a Trónok harcában is megmondták, „közeleg a tél”. Ilyenkor nem szabad félvállról venned az autóápolást, hiszen ezzel tudod biztosítani, hogy a jövőben is gondtalanul, biztonságosan tudj vezetni az utakon. Az ápolásba pedig a minőségi kenőanyagok használata is beletartozik. Mutatunk néhány tippet, miben módosul az olaj, és egyéb folyadékok használata a hideg hónapok során.

Elolvasom
Hírek

Ezért kell Neked téli szélvédőmosó

Olyan életet élsz, ahol a december az egyik legmozgalmasabb időszak? Vannak, akik ilyenkor sem állnak le, hanem sűrűn pattannak autóba, és járják az utakat. Ehhez azonban egy tökéletesen felkészített gépjárműre van szükség. Ebben pedig a műszaki felszereltség mellett a tájékozódás és láthatóság is beletartozik.

Elolvasom
Hírek

Ezért kell télen a fagyálló

Gondoltad volna, hogy a hűtőfolyadékra nem csak nyáron van nagy szükség autód erőforrásában? Pedig így igaz, erről ugyanis télen, a hidegben sem szabad megfeledkezned.

Elolvasom
Hírek

Motortárolás tippek télire

Sajnos beköszöntött a tél, mely a motorozás szerelmeseinek rossz hír, hiszen lássuk be, nem ez a legnagyobb szezonja a két keréken csapatásnak. Sokan ilyenkor el is zárják kedvencüket télire, és majd csak tavasszal veszik elő, hogy újra hódoljanak kedvenc időtöltésüknek. Most arra vonatkozóan osztunk meg néhány tanácsot, hogy miképp tárold motorkerékpárodat télen.

Elolvasom
Hírek

Motorozás télen? Íme néhány tipp, hogy biztonságos legyen mindez

Szenvedélyed a motorozás? Olyannyira, hogy télen sem tudsz lemondani róla? A két keréken száguldás alapból egy veszélyesebb hobbi, különösen igaz ez azonban a havon-jégen „csapatás” során. Néhány tipp betartásával azonban könnyűszerrel el tudod érni, hogy kedvenc időtöltésedet télen is biztonságos körülmények között tudd űzni.

Elolvasom
Hírek

Hasznos ajándék kezdő sofőröknek: autóápolási szett

Friss jogosítvánnyal rendelkezel? Akkor a legjobb helyen jársz, hiszen mostani cikkünkben összeszedtünk Számodra néhány hasznos tippet, ami hasznos lehet egy kezdő sofőrnek, olvass hát tovább…

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen