még 20 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Óriási károkat okoznak a motorolaj nepperek

2020.03.23. / Tippek
Óriási károkat okoznak a motorolaj nepperek

Te találkoztál már hamisított motorolajjal? Felismered egyáltalán? Tudj meg mindent a motorolaj nepperekről, és az ellenük folytatott harcról.

Jöjjenek elsőként a szikár tények. A Nemzeti Adó és Vámhivatal már 2013-ban is talált hamisított termékeket, több 10 millió forint értékben. Ez a vizsgálat több autós boltot érintett akkor.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára, Dr. Wilde György úgy nyilatkozott, hogy az itthon évente hivatalosan eladott ötvenezer tonna kenőolajon felül legalább húszezer tonnányi származik ismeretlen forrásból. Perspektívába helyezve a dolgot, ez 24 millió liter olajat jelent…

A vizsgálatokat próbavásárlással végzik, külön figyelmet szentelve a gyanúsan olcsón kínált motorolajokra. Ez kell, hogy legyen az első intő jel Számodra is, amikor motorolajat vásárolsz.

És hogyan történik pontosan a hamisítás? A lehetőségek tárháza sajnos végtelen, az egyik legkézenfekvőbb megoldás az olcsóbb alapolaj felhasználása, de nem ritka a kenőzsír hozzáadásával és szűréssel újjá varázsolt fáradt olaj sem, mely akár egy csereperióduson belül súlyos károkat okoz motorodban.

A csalók ráadásul nagyüzemben végzik tevékenységüket. Ez abból is látszik, hogy sok esetben képesek leutánozni a gyártók flakonjait és címkéit, ez pedig arra utal, hogy érdekeltségeik vannak a nyomdai-, illetve a palackozó technológiában is. 

Egy másik trükk, hogy nem csak a bolti, hanem a nagykiszerelésű, 208 literes hordókat is felvásárolják, majd olcsó, kétes minőségű olajjal töltik tele, később pedig itthon eladják, jelentős haszonnal. Megtehetik, hiszen a szervizeknek szánt kiszerelés nincsen olyan hatékony védelemmel ellátva, így kevesebb a kockázat.

Az egyik ilyen védelem a hologramos matrica, melyet a nevesebb gyártók kannáin megtalálsz. Egy másik megoldás pedig az olaj színezése egyes típusok esetében. De találkozhatsz QR kóddal ellátott kannával is, vagy olyannal, melyet speciális „zárral” láttak el.

Alapvetően azonban nem tudod pusztán az olajra ránézve, hogy az garantáltan eredeti, vagy hamisítvány. Különösen igaz ez a már motorba töltött, kipufogógáz-származékokkal és korommal szennyezett olaj esetében.


És hogy miért ekkora probléma ez? Azért, mert a nem megbízható forrásból származó, rossz minőségű olaj komoly károkat okoz az autódban.

Nem véletlenül mondják, hogy az olaj a legolcsóbb alkatrész a motorban, hiszen az olajcsere kapcsán szoktak ezzel érvelni, hogy sokkal egyszerűbb és olcsóbb megoldás rendszeresen kicserélni a kenőanyagot, mintsem a családi kasszát megterhelő összegekért alkatrészt cserélned… Amennyiben nem vigyázol, úgy egy pár ezer forintos spórolásnak könnyen több százezres motorhiba lesz a vége.

Ne hagyd magad átverni, válassz motorolajat megbízható forrásból. Nálunk garantáltan az eredeti, jó minőségű kenőanyaghoz jutsz. Fordulj hozzánk Te is bizalommal

Címkék

Figyelmedbe ajánljuk

Tippek

Szintetikus vagy ásványi – melyiket válaszd?

A Te autódban jelenleg milyen kenőanyag van? Ásványi vagy szintetikus olajat használsz inkább? Na és azt tudod, mi a különbség a kettő között? Ebből a blogcikkből mindent megtudsz róluk…

Elolvasom
Tippek

Ezért ne feledkezz meg a fékfolyadék cseréjéről

Szerinted melyik a leghasznosabb alkatrész egy gépjárműben? Sokan mondanák a motort, de bizonyára elhangoznának a kerekek is. De mi a helyzet a fékekkel?

Elolvasom
Tippek

Miért mindegy ma már, hogy téli vagy nyári olajról van szó?

Gondoltad volna, hogy még napjainkban is van némi bizonytalanság az autósok és szerelők fejében a téli és nyári motorolajok szükségességével kapcsolatban? Blogcikkünkben most lerántjuk a leplet a témáról, és segítünk rendet tenni a fejekben.

Elolvasom
Tippek

Hogyan válassz megfelelő olajat motorodhoz?

Tudtad, hogy a motorkerékpár esetében ugyanolyan fontos a megfelelő kenőanyag kiválasztása, mint egy autónál? Ez szolgáltat ugyanis megfelelő alapot az üzemszerű működéshez, valamint hosszú távon is biztonságot nyújt a motornak és gazdájának egyaránt.

Elolvasom
Tippek

Ne felejts el nyári szélvédőmosóra váltani

Sokak számára a tavasz egyet jelent a családi autós kirándulással. A biztonságos utakhoz azonban elengedhetetlen, hogy megfelelően felkészítsd gépjárműved a hosszabb utakra. Ebbe pedig az olyan „apróságok” is beletartoznak, mint a szélvédőmosó folyadék cseréje, téliről nyárira.

Elolvasom
Tippek

Óriási károkat okoznak a motorolaj nepperek

Te találkoztál már hamisított motorolajjal? Felismered egyáltalán? Tudj meg mindent a motorolaj nepperekről, és az ellenük folytatott harcról.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen