még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább

Blog

Hírek, tippek, érdekességek

Hírek

Kiváló motorolaj és kenőanyag lelőhelyek Szegeden és környékén

A „napfény városában”, azaz Szegeden élsz? A Tisza-parti település pezsgő kulturális életéről, a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb egyeteméről, valamint sikeres sportolóiról is híres, a férfi kézilabdacsapat idén például bajnoki címet ünnepelhetett, de a kajak-kenu szakosztály is aranyérmek egész sorát szállítja a világversenyekről.

Elolvasom
Hírek

Fekete motorolaj: baj vagy nem?

Szerinted milyen színű a motorolaj? Sokan reflexből vágják rá a választ, hogy sárga, azonban pontosan ők tudnak a leginkább meglepődni, amikor aztán autójukban más színű folyadékot tapasztalnak. Azonban érdemes tudnod, hogy a jó motorolaj néhány 100 kilométer után bizony elszíneződik.

Elolvasom
Hírek

A motorolajok típusai

Bár a régi KRESZ vizsgákon szinte kötelező volt mindent tudni róla, mára már nem, ezért megkopott a tudásunk. Ma már nem mindenki tudja milyen motorolajok vannak, a sokból milyen kell a kocsijába vagy azt, hogy mit jelent például az 5W40 jelölés. Íme a motorolajok típusai és egy fontos tudástár.

Elolvasom
Hírek

Téli vagy nyári olaj: mennyire vedd komolyan?

Lehet, hogy te még soha nem hallottál arról, hogy létezik „téli olaj” és „nyári olaj”? Pedig létezik, és nem pontosan úgy kell használni őket, ahogy logikus lenne: szóval a téli olaj nem feltétlen téli a nyári pedig nem feltétlen nyári. Összezavarodtál? Mindjárt mindent elmondunk!

Elolvasom
Hírek

Milyen a jó kenőanyag?

Rengeteg típusú és fajtájú kenőanyag és motorolaj áll a rendelkezésedre, egymástól jelentősen eltérő tulajdonságokkal, ezért nehéz kiválasztani a legjobbat. Íme, összegyűjtöttünk minden fontos információt amelyik segíthet a döntésben.

Elolvasom
Hírek

Hogyan használd a motorolaj keresőt?

A kenőanyagok világában könnyen elbizonytalanodik az ember. Hiszen annyi márka és típus van a piacon, ráadásul minden ember autója és motorja is más és más, a megfelelő olaj kiválasztása ráadásul függ a típustól, erőforrástól, valamint attól is, hogyan használták az adott járművet, mennyit futott, hogyan tárolták. Ezekben a tényezőkben segít eligazodni a motorolaj kereső.

Elolvasom
Hírek

A motorolaj szavatossági ideje

Talán észrevetted, hogy a legtöbb motorolajon nincs feltüntetve a lejárati idő, ami azt sugallhatja számodra, hogy soha nem jár le, olyan, mint a só, ami korlátlan ideig felhasználható. De valóban így van? A motorolajnak nincs szavatossági ideje? Nincs is és van is: a cikkből kiderül!

Elolvasom
Hírek

Mi a különbség a motorolaj és a hajtóműolaj között?

Úgy tűnhet, hogy a hajtóműolaj és a motorolaj szinte teljesen ugyanaz, de nem így van. A motorolaj a motor kenésére használandó kenőanyag, míg a hajtóműolaj a fogaskerekes sebességváltók, a differenciálművek fogaskerék rendszerének kenőanyagai. Mindent megírunk ebben a cikkben a kétféle olajról.

Elolvasom
Hírek

Melyik motorkerékpár olaj jó a motorodba?

Ha motorozol, akkor biztosan tudod, hogy sok múlik azon, hogy milyen motorolajat használsz. De vajon a jót használod? Hogyan válaszd ki és mire figyelj oda? Miért nem jó bele ugyanaz az olaj, mint az autódba és egyáltalán: melyik motorba milyen olaj való? Kiderül.

Elolvasom
Menü Bezárás
Termékeink Bezárás
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen